Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iul 2008 - Anul XIII, nr. 161 (3842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Talasoterapia, combinaţie între medicină şi relaxare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Talasoterapia, un tip de tratament alternativ, este practicată din cele mai vechi timpuri şi tot mai multe persoane aleg să combine plăcerea unui concediu cu beneficiile unui tratament natural.

Talasoterapia este o procedură ce constă în băi de mare asociate cu aer marin, folosit în tratarea unor boli precum reumatismul cronic sau sinuzita.

Această practică nu mai are nevoie de nici un fel de reclamă, pentru că succesul de care se bucură talasoterapia în rândul „pacienţilor” este cea mai bună dovadă a eficienţei acestei terapii. Se ştie că, încă din vremuri străvechi, apele mărilor erau folosite pentru a vindeca bolile oamenilor. Prin urmare, nu este de mirare că şi societatea modernă apelează la terapia cu apă şi aer de mare.

Şi la noi, la fel ca în multe ţări europene cu ieşire la mare, s-au construit şi dezvoltat centre medicale, care aplică această procedură. Înainte însă de a vă arunca în apele mării şi de a alege să faceţi un tratament de acest fel într-un institut sau altul, trebuie să fiţi informaţi în legătură cu criteriile de calitate pe care fiecare centru de acest fel trebuie să le respecte.

Un tratament cu apă şi aer de mare durează de obicei în jur de şapte zile şi se concentrează exclusiv pe nevoile organismului dumneavoastră. Institutul în care se desfăşoară un astfel de tratament trebuie să fie construit la cel puţin 500 de metri de malul mării, într-un cadru natural şi calm, departe de orice zgomot urban. În plus, calitatea apei de mare folosită pentru talasoterapie trebuie să fie excelentă, iar igiena din cabine şi din sălile de tratament trebuie să fie ireproşabilă.

 

Binefacerile apei de mare

Apa de mare este aceeaşi peste tot. Ea este bogată în oligoelementele, minerale şi în plancton, prin urmare, conţine toate elementele nutritive de care organismul are nevoie pentru a trăi.

În cadrul talasoterapiei, există o serie de tratamente bazate pe apa de mare. Printre acestea se numără băile cu apă de mare încălzită la 33 de grade, duşurile cu jet, împachetările cu alge, toate permiţând organismului să îşi refacă resursele foarte rapid.

Algele sunt şi ele foarte bogate în iod, calciu, fosfor, potasiu, cupru, zinc şi fier şi au proprietăţi fortifiante şi remineralizante. Încălzite dincolo de un anumit punct termic, algele eliberează substanţe antivirale şi antibacteriene. În afară de acestea, nămolul marin este binecunoscut pentru proprietăţile sale.

În plus, nu trebuie să uităm că, în afară de tratamentele strict medicale, aerul de mare este şi el un foarte bun medicament, ajutând la relaxare şi combaterea insomniilor.

În final, trebuie să ştiţi că baza tratamentelor de talasoterapie este aceea şi în toate centrele de acest fel. Fiecare tratament „special” (cure antitabac, pentru slăbire, postnatale etc.) ţine de procedurile specifice care sunt la fel de eficiente.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Talasoterapia, combinaţie între medicină şi relaxare.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Talasoterapia, combinaţie între medicină şi relaxare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei