Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2008 - Anul XIII, nr. 60 (3741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Magneziul reduce riscul de accident cerebral la fumători

Dieta bogată în magneziu, element care se găseşte din abundenţă în cereale integrale şi leguminoase, poate preveni producerea unui accident cerebral la fumători, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii finlandezi, publicat de Archives of Internal Medicine şi preluat de Reuters.

Studiul cercetătorilor de la Institutul Karolinska din Stockholm, la care au participat 26.556 de bărbaţi fumători şi care a durat 13 ani, a scos la iveală faptul că persoanele care au o dietă bogată în magneziu prezintă un risc semnificativ mai scăzut de a suferi un accident cerebral.

Cercetătorii nu au identificat încă mecanismul acestui fenomen, însă au explicat că magneziul reduce tensiunea arterială. Hipertensiunea arterială netratată conduce de cele mai multe ori la producerea unui accident cerebral. În plus, magneziul influenţează nivelul de colesterol, o altă cauză a producerii accidentului cerebral.

Susanna Larsson, coordonatorul lucrării, a indicat că scopul principal al studiului a fost analizarea unor terapii împotriva cancerului pulmonar şi că astfel au descoperit asocierea dintre magneziu şi accident cerebral.

Fumatul este asociat cu accidentul cerebral şi este principala cauză a apariţiei maladiilor cardiace şi a cancerului pulmonar.

 

Riscuri reduse cu 15%.

Persoanele care au consumat zilnic, în medie, o doză de 589 de miligrame de magneziu din alimente au prezentat cu 15% mai puţine riscuri de a suferi un accident cerebral - care apare în momentul în care fluxul sangvin care trebuie să ajungă la creier este blocat - faţă de cei care consumau mai puţin magneziu. Efectul s-a făcut simţit mai puternic la bărbaţii cu vârsta sub 60 de ani.

Acelaşi studiu a scos la iveală faptul că potasiul, calciul şi sodiul nu influenţează riscul de accident cerebral.

Cercetătorii urmează să afle dacă suplimentele cu magneziu au acelaşi rezultat ca alimentele care conţin acest element.

Magneziul se găseşte în alimente precum cerealele integrale, fasole neagră, broccoli, calcan, fructe oleaginoase (arahide), stridii, ciocolată, banane, citrice, avocado şi spanac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Magneziul reduce riscul de accident cerebral la fumători.
 Vizualizări articol: 746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Magneziul reduce riscul de accident cerebral la fumători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă crocantă 8 porţii - 60 minute 300g biscuiţi amaretto150g unt2 ouă150g fulgi de cereale500g brânză de vaci50g stafide2 linguri zahăr Zdrobiţi biscuiţii până când obţineţi pesmet. Topiţi untul şi amestecaţi-l cu pesmetul... Citeşte