Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 nov 2007 - Anul XII, nr. 273 (3646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modificare

Cercetătorii au descoperit un factor care agravează cancerul mamar

Cercetătorii americani au descoperit o modificare moleculară în interiorul unor proteine care poate agrava tumorile la pacientele atinse de cancer mamar, potrivit rezultatelor unui studiu publicat în revista Molecular Cell şi preluat de AFP.

Descoperirea cercetătorilor de la Şcoala de medicină din cadrul Universităţii din New York ar putea permite punerea la punct a unui tratament mai bun împotriva cancerului mamar avansat local, forma cea mai răspândită a cancerului la sân în ţările în curs de dezvoltare.

Cancerul la sân avansat local se caracterizează prin prezenţa unei tumori de mărimea unei prune, care poate atinge un diametru de până la 10 centimetri în momentul în care este boala este diagnosticată. În general, acest tip de cancer mamar este descoperit în stare avansată.

Chiar şi cu tratamente adecvate, femeile care au acest tip de cancer prezintă mai mari probabilităţi de a muri faţă de femeile cu alte forme de cancer mamar, care pot fi diagnosticate în stadii incipiente.

Echipa de cercetători este de părere că noile tratamente ar putea fi concepute astfel încât să aibă ca ţintă exact acea modificare moleculară anormală din interiorul proteinei care permite dezvoltarea tumorii.

Cercetătorii au descoperit că două proteine - 4E-BP1 şi eIF4G – sunt implicate în proces. Aceste proteine sunt prezente la nivel ridicat la pacientele atinse de cancer mamar avansat local, spun aceştia. Depistarea rapidă a prezenţei acestor proteine ar ajuta la diagnosticarea mai rapidă a acestui tip de cancer.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetătorii au descoperit un factor care agravează cancerul mamar.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cercetătorii au descoperit un factor care agravează cancerul mamar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei