joi, 18 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 193 (8110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9024 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4632 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Rețeta zilei – Metropolitan - La Băeșu

Saramură dunăreană

Această rețetă adusă de pe meleagurile dobrogene și îmbunătățită, conține o gamă variată de pește proaspăt, cel puțin ce găsim la îndemână (Somn, Crap, Știucă, Caras, Biban).

Peștele în prealabil se curăță de solzi și intestine (eviscerează), se spală în bazin cu apă rece, se pune la zvântat circa 30 de minute.

Se porționează peștele fileuri sau potcoave (în funcție de îndemânare), cam 300g-400g pentru o porție (asta însemnând 3 feluri de pește). Dacă avem doar două feluri se respectă gramajul. 

 

Ingrediente

-pește file sau porționat 400g

-ardei gras roșu 100g

-ardei gras alb 100g

-roșii 150g

-ardei iuți (roșii, verzi) după gust

-usturoi 20g

-foi de dafin 2 buc

-piper boabe 10 boabe

-leuștean după gust

-oțet cu tarhon după gust

 

Mod de preparare

Se încinge un grătar, de preferință pe cărbune, dacă nu se poate, e bun și un grătar de fontă așezat pe aragaz.

Se sărează peștele, se unge cu ulei și se coace pe ambele părți în funcţie de grosime circa 20-25 de minute, având în vedere că se pune pe grătar prima dată cu pielița în jos. După care se întoarce, se lasă la copt, la foc mic, până nu mai iese apă din el.

După ce s-a copt peștele îl scoate-ți pe o tavă, fără a fi acoperit. Pe același grătar puneți la copt legumele, tăiate în bucăți cât mai mari condimentate, cu sare și piper. După ce s-au copt legumele se pun într-o cratiță mai mare cu o cantitate dublă de apă. Se dă un clocot circa 10 minute, se adaugă usturoiul, bucățile de pește și se lasă încă 20 de minute pentru combinarea gusturilor.

Se servește cu mămăliguță coaptă, cu mujdei și ardei iute.

Vă aşteptăm la Restaurant Metropolitan la Băeșu să comparați gusturile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Saramură dunăreană.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saramură dunăreană0.05

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Saramură dunăreană Această rețetă adusă de pe meleagurile dobrogene și îmbunătățită, conține o gamă variată de pește proaspăt, cel puțin ce găsim la îndemână (Somn, Crap, Știucă, Caras, Biban).Peștele în prealabil se curăță de solzi și... Citeşte