Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 193 (8110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Câtă nesimțire?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vă mărturisesc că m-am bucurat atunci când am aflat despre numirea în funcția de ministru al Sportului a actualului deținător al funcției, pentru un motiv cât se poate de rezonabil: dl Carol-Eduard Novak este un mare sportiv, cu nenumărate medalii la campionate mondiale și europene, ca să nu mai vorbim și de medalia de aur câștigată de domnia sa la Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, prima medalie de acest fel obținută de un sportiv român. Mai mult, ciclistul Novak participa la competiții și pe șosea, și pe pistă, ceea ce este realmente o raritate. Casportiv la cel mai înalt nivel posibil, era de presupus că va sluji cu entuziasm și devotament sportul în general, știind foarte exact câtă muncă, adesea chiar sacrificiu, se aflăîn spatele unor performanțe deosebite. Am apreciat felul în care a înțeles să salute titlurile mondiale la înot ale lui David Popovici, chiar dacă la sosirea delegației la aeroport a uitat să salute și prezența lui Robert Glințăși a celorlalți sportivi. La puțină vreme, o altă delegație românească a făcut să se audă Imnul și să se înalțe Drapelul la o competiție de mare anvergură: e vorba de canotorii care la Europenele de la Munchen au câștigat 5 medalii de aur și 3 de bronz. Se știe deja că dl ministru Novak nu s-a învrednicit să-i întâmpine și pe acești sportivi la aeroport, cum de altfel n-a făcut-o nimeni din Guvernul României, care are doar grijade a ieftini zi de zi toate alea, de la benzină și gaz, până la lumânări, de care vom avea tot mai multă nevoie! Cuvântul blând ar fi dezinteres, cel corect însă este nesimțire. Când presa a reacționat la întâmplare, ministrul a bolmojit ceva despre "protocol", "proceduri" și alte baliverne, una fiind că "nu a fost invitat". Zău, mă? E nevoie de rugăminți, temenele și ploconeli? Dar care protocol prevedea, mă, că la un meci de hochei să croncănești un imn ilegal al unei entități constituite tot ilegal? Aaa, acolo fuseseși invitat!? Mi-e un dor nebun de un alt Ministru al Sportului, tot de etnie maghiară: Gabriela Szabo, ale cărei colosale performanțe sportive au fost mereu dublate de un caracter ireproșabil, de un bun-simț la care Novak nici să viseze nu poate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câtă nesimțire?.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Câtă nesimțire?5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Saramură dunăreană Această rețetă adusă de pe meleagurile dobrogene și îmbunătățită, conține o gamă variată de pește proaspăt, cel puțin ce găsim la îndemână (Somn, Crap, Știucă, Caras, Biban).Peștele în prealabil se curăță de solzi și... Citeşte