Google
Restaurant Centru Vechi - Directia 5 - Alina - 1 Aprilie 2017
 
marţi, 28 iun 2016 - Anul XXI, nr. 149 (6262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5446 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2325 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Sirop de patlagină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Printre multele siropuri şi dulceţuri pregătite acasă în acest sezon, siropul de pătlagină poate fi o alegere inspirată dacă ne gândim că va fi extreme de util să deţinem aşa ceva în cămară la iarnă, în sezonul tusei şi virozelor respiratorii. Amestecat cu puţin alcool de calitate, este şi un bun digestive după mesele copioase.

Avem nevoie de:

O farfurie cu vârf de frunze proaspete de patlagină, 400 g zahăr brun, 400 g miere de albine polifloră sau de tei, jumătate de lămâie, 150 ml vodcă sau altă băutură spirtoasă foarte tare (peste 40 grade) sau 2 pastile clasice de aspirină netamponată

Preparare:

Spălăm foarte bine şi scurgem frunzele, ca pentru a pregăti o salată, dar nu le ştergem de apă. Le tocăm repede în mixer şi le punem într-o cratiţă foarte curată, cu zahărul, zeama de lămâie şi un pahar mediu cu apă. Le aducem la temperatura de fierbere, dar fără să ajungă la clocote mari. Reducem focul la minim, amestecăm mereu şi mai lăsăm să fiarbă foarte lent 10 minute, ca să se topească tot zahărul, cu grijă să nu se prindă. Dacă nu s-a transformat totul într-o pastă fină, filtrăm printr-un tifon şi stoarcem bine. Adăugăm mierea şi alcoolul sau aspirina făcută pulbere, amestecăm bine şi turnăm siropul brun în sticluţe. Le astupăm perfect şi le păstrăm la loc întunecos şi răcoros până la utilizare. Dacă dorim să folosim ulterior siropul ca digestive, într-un păhărel de palincă punem două linguri de sirop şi îl bem după masă, la câteva minute. Dacă utilizăm siropul ca să combatem tusea, îl folosim ca atare, nediluat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sirop de patlagină.
 Vizualizări articol: 1677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sirop de patlagină5.051

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop de patlagină Printre multele siropuri şi dulceţuri pregătite acasă în acest sezon, siropul de pătlagină poate fi o alegere inspirată dacă ne gândim că va fi extreme de util să deţinem aşa ceva în cămară la iarnă, în sezonul tusei şi... Citeşte