Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2015 - Anul XX, nr. 292 (6104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Salată de bob (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deși bătrânii noștri încă îl cultivă adesea pe la sat, bobul uscat, care seamănă cu fasolea și este chiar mai gustos, este prea puțin cunoscut și folosit în zona urbană. Se găsește însă, prin magazinele naturiste, bob fiert din Italia sau Franța, la conserve cu prețuri nițel exotice… Nu este diferit de bobul românesc decât prin faptul că alții s-au obosit să îl fiarbă la cutie și să-l pună internațional în vânzare, în timp ce la noi a fost trecut fără vină în uitare. Din bob uscat românesc sau din cel fiert la conservă din import se poate pregăti orice se poate face din fasole. Și dacă pielița groasă a boabelor nu ne inspiră încredere, nu avem decât să o îndepărtăm prin simpla strângere ușoară între degete a boabelor fierte. Cel mai simplu mod de a pregăti un preparat gustos și sățios din bob este salata.

 

Avem nevoie de:

O cană cu bob uscat sau o conservă mare de bob fiert ( de 800 g), 3-2 linguri oțet din vin, o legătură de ceapă verde sau o ceapă roșie uscată, sare, piper și ulei după preferință, o lingură de verdeață tocată ( pătrunjel sau mărar), opțional cîteva felii de ridichi de lună sau de gogoșar în oțet pentru aspect.

 

Preparare:

Dacă folosim bob uscat trebuie să îl lăsăm la înmuiat în apă rece cel puțin 12 ore, apoi să îl fierbem fără sare, ca pe fasole, schimbând cel puțin o apă în timpul procedurii. Indiferent dacă utilizăm bob la conservă sau l-am fiert acasă, îl scurgem bine și îndepărtăm pielițele. Tocăm foarte fin ceapa și verdeața. Amestecăm toate ingredientele într-un castron și lăsăm preparatul să se macereze la temperature camerei, cel puțin o oră, înainte de servire. Preparatul este excelent dacă îl servim cu pâine neagră proaspătă sau, după metoda italiană, pe felii de pâine albă care a fost în prealabil prăjită, frecată cu un cățel de usturoi și stropită cu puțin ulei de măsline. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salată de bob (de post).
 Vizualizări articol: 11001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Salată de bob (de post)5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de bob (de post) Deși bătrânii noștri încă îl cultivă adesea pe la sat, bobul uscat, care seamănă cu fasolea și este chiar mai gustos, este prea puțin cunoscut și folosit în zona urbană. Se găsește însă, prin magazinele naturiste, bob... Citeşte