Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2015 - Anul XX, nr. 292 (6104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

29 de percheziţii în Suceava, la societăţi care fac afaceri cu alcool

Joi, 17 Decembrie 2015 (15:10:19)

Peste 50 de poliţişti, inspectori vamali şi de la ANAF au efectuat joi dimineaţă 29 depercheziţii domiciliare pe raza județului Suceava, dintre care 23 la puncte de lucru ale unor societăţi comerciale care depozitează sau comercializează alcool. Dosarul este instrumentat de poliţiştii de la Serviciul de Criminalitate Economică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, sub coordonarea unui procuror al DIICOT Suceava. Suspecţii din dosar sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, iar anchetatorii au estimat prejudiciul la 1 milion de euro. Ar fi vorba aşadar de comerţ ilegal, la negru, cu alcool.

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au descoperit un grup infracțional organizat pentru prejudicierea bugetului statului, care a modificat fluxul tehnologic de producere a alcoolului, prin montarea neautorizată de conducte mobile, furtunuri elastice, canele şi robinete înaintea contoarelor, și chiar conducte către proprietăți învecinate, toate în scopul evitării contorizării cantității de alcool și sustragerii de la plata accizelor aferente datorate bugetului de stat. În timpul perchezițiilor a fost găsită cantitatea de 720 de litri de alcool, fără proveniență legală, și 3.000 de PET-uri pregătite pentru îmbuteliere.

Produsele alcoolice necontorizate, obținute ilegal din antrepozitul investigat, se comercializau ulterior pe raza județului Suceava, cu încălcarea tuturor prevederilor legale în domeniu.

În cadrul percheziţiilor de astăzi s-au ridicat băuturi alcoolice, documente contabile şi calculatoare. Anchetatorii nu au confirmat deocamdată dacă vor fi ridicaţi şi suspecţi pentru audieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 29 de percheziţii în Suceava, la societăţi care fac afaceri cu alcool.
 Vizualizări articol: 3599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
29 de percheziţii în Suceava, la societăţi care fac afaceri cu alcool0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de bob (de post) Deși bătrânii noștri încă îl cultivă adesea pe la sat, bobul uscat, care seamănă cu fasolea și este chiar mai gustos, este prea puțin cunoscut și folosit în zona urbană. Se găsește însă, prin magazinele naturiste, bob... Citeşte