Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 155 (8379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Arimateeamed, pasiune pentru produse naturiste, fitoterapie și remedii pentru un stil de viață sănătos

Gândită de la zero, cu multă osteneală, povestea Arimateea a început cu ani în urmă, fiind un proiect care a luat ființă sprijinit fiind de Arhiescopia Sucevei și Rădăuților, din dorința de a alina suferința semenilor și de a susține sănătatea celor din jur, cu ajutorul rețetelor mănăstirești tradiționale, cu eficiență dovedită de generații întregi, în tratamentul și prevenția afecțiunilor.

Astfel, pacienții din zona Bucovinei interesați de remedii naturiste sau aflați în necesitate au la dispoziție un magazin aflat în slujba sănătății acestora.

 

Dedicare constantă fitoterapiei și alimentației sănătoase

Izvorul de inspirație, în ceea ce privește materializarea imboldului de a insufla aproapelui tainele fitoterapiei, a fost reprezentat de ideea conform căreia Mântuitorul ne-a dăruit apa, sub formă de ploaie, pentru a ne oferi plante cu puteri tămăduitoare, în scop de ocrotire. Cel ce răsare verdeață spre slujba oamenilor (Ps. 103, 15) a pus dar de tămăduire în plantele Pământului.

Deși puterile naturii sunt nemărginite, ca în orice alt caz, este nevoie de un scurt răgaz, pentru a le privi, prețui și primi în viața noastră, atât cu sufletul, cât și cu mintea. Produsele regăsite în cadrul magazinului fitoterapeutic își propun să ofere sprijin în fața bolilor, prin intermediul unor rețete tradiționale, străvechi, care și-au dovedit folosința în consolidarea sănătății și prevenirea afecțiunilor.

Absorbția principiilor din plantele medicinale active (care dau efectul terapeutic) este realizată în mod firesc de către organism, având rareori efecte secundare sau adverse.

 

Produsele naturiste tradiționale sunt îmbogățite cu harul Sfântului Duh și rugăciune

Farmaciile Domnului, sau magazinele fitoterapeutice, precum Arimateea, se bucură de o tendință tot mai accentuată a oamenilor de a se îndrepta către produse manufacturate cu suflet, plantele medicinale fiind tratate cu grijă și binecuvântate cu gândul, chiar din momentul recoltării.

Atunci când spunem „fitoterapie”, gândul ne trimite la imaginea tratamentelor noninvazive pentru organism, căci, fitoterapia se adresează bolnavului și nu bolii (abordarea este holistică), acțiunea substanțelor vegetale se adresează mai multor organe, iar prin acțiunea sinergică se mărește acțiunea substanțelor de bază.

Monahul Pahomie spunea, atât de nobil și cu grijă față de sănătate, că „Leacurile acestea, au existat de când există plantele pe pământ, că unii le numesc bătrânești, băbești, mănăstirești, leacurile sunt leacuri, iar noi trebuie să le lăsăm moștenire celor ce vin după noi, altfel se pierd și e păcat mare. Dintotdeauna au existat oameni sănătoși și oameni bolnavi, iar leacurile le-au fost de mare ajutor tuturor. Este adevărat, sunt persoane cu o sănătate de fier, dar măcar o dată în viață au răcit, au tușit sau i-a durut un picior. De sute de ani, oamenii au tot experimentat fel de fel de leacuri și s-au tămăduit cu frunze, cu fructe, cu rădăcini, cu fierturi, alifii, dar înainte de toate cu ceaiuri. La un moment dat fiecare dintre noi lasă aceste leacuri celor care ne urmează, deși multe dintre ele sunt mai mult sau mai puțin modificate..

Protos. Alexandru MOROȘAN

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arimateeamed, pasiune pentru produse naturiste, fitoterapie și remedii pentru un stil de viață sănătos.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arimateeamed, pasiune pentru produse naturiste, fitoterapie și remedii pentru un stil de viață sănătos0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei