Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 iun 2017 - Anul XXII, nr. 132 (6548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfântul Proroc Amos; Sfântul Mucenic Isihie; Fericiţii Augustin şi Ieronim

Sfântul Proroc Amos a trăit pe vremea lui Ieroboam al II-lea, născându-se cu aproape 800 de ani înainte de Naşterea Domnului Hristos. Era om de rând, păstor de oi din Tecoa, nu departe de Betleem. El a fost trimis să meargă din pământul Iudeei în pământul lui Israel, de vreme ce acesta se abătuse la închinarea idolilor. Sfântul Mucenic Isihie a fost ostaş creştin în timpul împăraţilor romani Diocleţian şi Maximian Galeriu. Din porunca cezarului Maximian, creştinii din armată au început să fie prigoniţi. Printre ei a fost şi Isihie, care nu a primit să se închine idolilor şi a fost ucis într-o zi de 15 iunie. Fericitul Ieronim a trăit în secolul al IV-lea şi s-a născut în Dalmaţia. A intrat de tânăr în mănăstire şi a studiat mult în Orientul creştin, iar mai târziu, la solicitarea episcopului Romei Damasus a tradus Biblia în limba latină, versiune numită mai târziu Vulgata. Fericitul Augustin s-a născut în Numidia africană. A fost profesor de retorică şi s-a convertit în urma predicilor Sfântului Ambrozie al Milanului, de la care a şi primit botezul. A fost hirotonit preot la Hipo, unde a început slujirea de predicator, devenind ulterior căpetenia episcopatului african. A scris foarte multe cărţi, dintre care cele mai cunoscute sunt „Despre cetatea lui Dumnezeu” şi „Confesiuni”.

(Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfântul Proroc Amos; Sfântul Mucenic Isihie; Fericiţii Augustin şi Ieronim.
 Vizualizări articol: 1097 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sfântul Proroc Amos; Sfântul Mucenic Isihie; Fericiţii Augustin şi Ieronim5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mazăre cu muștar (rețetă rapidă) Preparatul este rapid, deloc dificil, gustos și se poate pregăti deopotrivă în versiune de post sau în cea cu adaos de cârnăciori. Pentru rezultate optime, ideală este mazărea verde congelată.Avem nevoie de:2 cepe medii, 3-4... Citeşte