Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 iun 2017 - Anul XXII, nr. 132 (6548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nu e glumă!

Femeie de 69 de ani, trimisă 12 ani după gratii, pentru că agăţa bărbaţi, îi adormea şi îi jefuia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie în vârstă de 69 de ani, din Păltinoasa, a fost ridicată de poliţişti din Gara Suceava, marţi, în baza unei sentinţe definitive de condamnare la 12 ani de închisoare pentru tâlhărie calificată.

Cazul Mariei Belei este unul cu totul ieşit din comun. Femeia are mai multe condamnări la activ, pentru că ademenea bărbaţi, pe care îi agăţa de regulă în gări, mergea cu ei într-o cameră de hotel, pentru o partidă de sex, iar acolo îi jefuia.

Maria Belei a primit o pedeapsă atât de grea în pragul vârstei de 70 de ani şi pentru că mai avea un rest mare de executat, dintr-o pedeapsă anterioară, tot pentru tâlhării. Suceveanca a fost condamnată de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 2.

Maria Belei avea mandat de executare a pedepsei emis din data de 8 iunie, iar marţi, pe 13 iunie, poliţiştii de la Serviciul Judeţean Transporturi Suceava s-au sesizat cu privire la prezenţa acesteia în gară. Au făcut verificări în baza de date şi au constatat că este urmărită, astfel că au reţinut-o şi şi-au sesizat imediat colegii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Suceava.

 

Cum a sedus şi tâlhărit un bărbat: punctul de plecare a fost tot Gara Burdujeni

Monitorul de Suceava a relatat despre Maria Belei în 2013, când aceasta a comis o faptă în Suceava. Anchetatorii au relatat la vremea respectivă că femeia  îşi racola victimele din anunţurile matrimoniale, le adormea cu tot felul de somnifere şi sedative, după care le lua toate bunurile de valoare şi dispărea.

Unul dintre bărbaţii care au căzut în plasa acestei femei era bolnav de inimă, iar din cauza sedativelor administrate de inculpată a decedat.

Maria Belei a fost condamnată de mai multe ori la închisoare, fiind trimisă la penitenciar de şase ori pentru acest gen de tâlhărie.

Pe 3 aprilie 2013, Maria Belei a abordat un bărbat în vârstă de 52 de ani, din judeţul Sălaj, în zona Gării Burdujeni. Bărbatul lucra la o societate de construcţii din municipiul Suceava şi urma să plece în Germania.

Suspecta i-a spus că se numeşte „Mariana” şi i-a povestit că ea a venit de la Bucureşti la Suceava, deoarece trebuie să vândă o locuinţă prin notariat şi urmează să încaseze banii. Cei doi au făcut schimb de numere de telefon şi au hotărât să se reîntâlnească ulterior în cursul zilei, după ce fiecare îşi rezolva problemele pentru care a venit la Suceava.

 

„Mariana” l-a trimis pe bărbat în lumea viselor

Păgubitul şi femeia pe care a cunoscut-o în staţia de autobuz s-au reîntâlnit tot în acea zi, în autogara din centrul Sucevei. Fără prea multe discuţii, cei doi s-au decis să închirieze o cameră la o unitate de cazare din zonă şi s-au dus să se intereseze de preţuri. În jurul prânzului, s-au cazat în cele din urmă la o pensiune de pe strada Aurel Vlaicu.

Bărbatul avea să le relateze ulterior poliţiştilor că la puţin timp după ce a intrat în cameră i s-a „rupt filmul”, în sensul că nu îşi mai aminteşte mare lucru, doar că a băut mai multe pastile pe care i le-a oferit partenera sa de ocazie, pastile care, i-ar fi spus „Mariana”, erau pentru tratarea răcelii. În realitate, erau patru comprimate de diazepam.

Când s-a trezit, femeia dispăruse, iar bărbatul a constatat că îi lipsesc banii  pe care îi avea la el (50 de euro şi 280 de lei), telefonul mobil, dar şi verigheta de pe deget.

Când a fost reţinută de poliţiştii suceveni, femeia era căutată şi de poliţişti din alte judeţe, pentru fapte similare.

 

Avea un rest de pedeapsă de 2.321 de zile

Maria Belei a fost condamnată de magistraţii bucureşteni la 7 ani de închisoare, pentru ultimele două fapte de tâlhărie pentru care a fost pusă sub acuzare. Problema ei a fost însă că mai avea un rest de pedeapsă de 2.321 de zile dintr-o altă condamnare anterioară. Practic, femeia fusese eliberată condiţionat, pentru bună purtare, iar în condiţiile în care a recidivat restul de pedeapsă trebuie executat. După contopirea pedepselor a rezultat sentinţa finală de 12 ani de închisoare cu executare. Pedeapsa a rămas definitivă la Curtea de Apel Bucureşti.

Femeia a fost escortată şi depusă în Penitenciarul Botoşani, de unde va fi transferată la închisoarea în care îşi va ispăşi pedeapsa. Având în vedere vârsta pe care o are, femeia va putea solicita eliberarea condiţionată după ce va executa o treime din pedeapsă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeie de 69 de ani, trimisă 12 ani după gratii, pentru că agăţa bărbaţi, îi adormea şi îi jefuia.
 Vizualizări articol: 7488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Femeie de 69 de ani, trimisă 12 ani după gratii, pentru că agăţa bărbaţi, îi adormea şi îi jefuia5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mazăre cu muștar (rețetă rapidă) Preparatul este rapid, deloc dificil, gustos și se poate pregăti deopotrivă în versiune de post sau în cea cu adaos de cârnăciori. Pentru rezultate optime, ideală este mazărea verde congelată.Avem nevoie de:2 cepe medii, 3-4... Citeşte