Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 iun 2017 - Anul XXII, nr. 132 (6548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Pelerini

Au venit pe jos de la Cernăuţi pentru a se închina la moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de pelerini de la Cernăuţi, patru bărbaţi şi trei femei, au ajuns marţi seară la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, unde s-au închinat la racla cu moaştele Sfântului, după ce au parcurs pe jos un drum istovitor, de circa 85 de kilometri. Unul dintre bărbaţii aflaţi în grup purta în mâini o cruce destul de înaltă, de care era legată o icoană cu chipul Maicii Domnului cu pruncul Iisus în braţe, icoană peste care era aşezat şi un ştergar alb. Ceilalţi pelerini purtau la gât icoane ce reprezentau chipul Maicii Domnului şi cel al lui Iisus Hristos.

Una dintre femeile din grup mergea desculţă, iar o alta, destul de bătrână, se deplasa cu greutate, sprijinită într-o cârjă. Aflat în trafic în timp ce pelerinii se îndreptau spre Suceava, parohul Bisericii Sfânta Cruce din Pătrăuţi, monument UNESCO, preotul Gabriel Herea, a fost profund impresionat, motiv pentru care a oprit maşina şi a stat puţin de vorbă cu pelerinii. În cuvinte puţine, în ucraineană şi italiană, pelerinii i-au dat de înţeles preotului Herea că vin pe jos de la Cernăuţi, fără să fie un grup organizat, doar mânaţi de dorinţa de a ajunge la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, pentru a îngenunchea în faţa raclei cu moaştele Sfântului.

Este posibil ca pelerinii să fi profitat şi de faptul că cetăţenilor ucraineni li s-a oferit posibilitatea de a intra în statele Uniunii Europene fără viză. Deşi Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava va fi cinstit pe 24 iunie, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, sărbătoarea fiind legată de cinstirea aducerii sfintelor sale moaşte în 1402, ucrainenii au ţinut să vină mai devreme la Suceava, pentru a se închina. Pelerinii s-au jertfit în felul lor, au bătut drumul pe jos, au înfruntat căldura, dar şi pericolul la care s-au expus mergând pe drumul E 85.

Odată ajunşi la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, după ce s-au închinat, pelerinii au mers şi au cumpărat, după cum ne-a spus femeia de la magazinul de obiecte religioase, 10 sticluţe cu mir, 20 de iconiţe cu Sf. Ioan cel Nou de la Suceava şi mai multe lumânări. Chiar dacă ne-am dorit să aflăm mai multe de la grupul de pelerini venit pe jos de la Cernăuţi la Suceava, aceştia au plecat imediat după ce s-au închinat la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, fără să spună dacă se întorc acasă sau vor mai vizita în următoarele zile şi alte mănăstiri din Bucovina. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au venit pe jos de la Cernăuţi pentru a se închina la moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava.
 Vizualizări articol: 4106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Au venit pe jos de la Cernăuţi pentru a se închina la moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mazăre cu muștar (rețetă rapidă) Preparatul este rapid, deloc dificil, gustos și se poate pregăti deopotrivă în versiune de post sau în cea cu adaos de cârnăciori. Pentru rezultate optime, ideală este mazărea verde congelată.Avem nevoie de:2 cepe medii, 3-4... Citeşte