Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 iun 2017 - Anul XXII, nr. 132 (6548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


Un proiect obligatoriu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ne zbatem de multă, nepermis de multă vreme, să facem cumva să investim în infrastructura sportivă şi de agrement. De parcă ar trebui să ne convingem pe noi înşine că sucevenii chiar şi-ar dori asta şi că au realmente nevoie de un spaţiu destinat mişcării fizice. Ori asta este mai mult decât evident. Fie că vorbim de sală polivalentă, implicit a sporturilor, fie de bază de agrement, am rămas în urma multor oraşe în această privinţă. Și nici măcar nu îndrăznesc să ne compar cu Clujul sau un alt oraş reşedinţă de judeţ. Ne-au luat-o înainte Gura Humorului şi Fălticeniul, doar pentru că s-au mişcat mai cu talent. Au investit bani europeni, exact aşa cum vrea acum primarul Ion Lungu să facă pentru ştrandul de la Iţcani. Este o dublă bucurie să aflu asta: o dată pentru că îmi plac iniţiativele ce au beneficiar direct comunitatea şi a doua pentru că firma particulară care a administrat ştrandul Iţcani în ultimii ani a intrat în insolvenţă. N-am avut noi norocul să-şi ia mai repede jucăriile şi să plece acasă, pentru că ce-a făcut acolo respectivul agent economic se cheamă bătaie de joc. La vremea lui, ştrandul de la Iţcani era o grozavă bază de agrement. A fost una dintre moştenirile realmente valoroase lăsate de regimul trecut. Din nefericire, bazinul mare, cu dimensiuni olimpice şi trambulină de concurs, a fost măcelărit. Din considerente economice şi cu voia nu ştiu cui, administratorul ştrandului a modificat forma bazinului şi a dărâmat stâlpul trambulinei. La ce costuri implică, înapoi nu cred să-l facă cineva vreodată, dar şi dacă l-ar face ar merita tot respectul. Primarul Sucevei are un plan şi a anunţat că vrea să atragă fonduri europene pentru a moderniza ştrandul şi a-l reda circuitului. Înţelegem că a fost cuprins în proiectul european „Centrul multifuncţional Iţcani”, unde mai figurează un sediu de primărie şi cinematograful „Arta”. În principiu, vestea preluării de către municipalitate şi a modernizării ştrandului este nu bună, ci minunată. Nu pot însă să nu mă gândesc la perioada de refacere, la anii ce vor trece până când un astfel de proiect va deveni funcţional. Deja a început să miroase a vară, iar vacanţa e la o aruncătură de băţ. Deocamdată ne bălăcim în suc propriu, până ajungem să înotăm poate se termină şi ştrandul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un proiect obligatoriu.
 Vizualizări articol: 1732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un proiect obligatoriu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mazăre cu muștar (rețetă rapidă) Preparatul este rapid, deloc dificil, gustos și se poate pregăti deopotrivă în versiune de post sau în cea cu adaos de cârnăciori. Pentru rezultate optime, ideală este mazărea verde congelată.Avem nevoie de:2 cepe medii, 3-4... Citeşte