Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 iun 2017 - Anul XXII, nr. 132 (6548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pregătiri pentru zilele oraşului

Poliţiştii locali din Suceava, instruiţi să nu dea buzna ”ca hultanii” peste străinii de oraş care îşi parchează aiurea maşinile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine publică din cadrul Poliţiei Locale a municipiului Suceava au fost instruiţi, ieri, de şeful lor, Liviu Manoliu, în privinţa comportamentului pe care trebuie să-l adopte în perioada următoare, când este aşteptat un aflux de turişti şi pelerini, care vor veni cu ocazia Zilelor Sucevei, în perioada 23-25 iunie.

Astfel, şeful serviciului şi-a instruit subordonaţii să adopte o conduită prevenitoare şi amabilă faţă de turişti şi pelerini, chiar şi în situaţia în care aceştia şi-ar parca autoturismele neregulamentar sau pe spaţiile verzi. ”Cei care vin din alte părţi s-ar putea să parcheze neregulamentar, chiar şi pe spaţiile verzi. Nu venim ca hultanii pe ei, ci încercăm să le explicăm politicos că încercăm să îi ajutăm. Să nu aibă sentimentul că îi urmărim să îi amendăm, să nu se simtă ameninţaţi”, le-a spus Liviu Manoliu poliţiştilor locali.

În acelaşi timp, le-a cerut să arate fermitate şi atenţie faţă de cerşetori şi hoţii de buzunare şi le-a creionat un portret robot al infractorului de acest tip: atent, cu privirea în toate părţile, elegant, ”cu şăpcuţă şi gentuţă”.

În Serviciul de Ordine publică lucrează, după cum ne-a declarat Liviu Manoliu,  71 de poliţişti, majoritatea cu misiuni în posturi fixe şi în patrule mixte cu alte forţe de ordine. Pe stradă sunt aproximativ 25 de poliţişti locali, număr total insuficient, afirmă şeful lor, faţă de necesarul care ar fi de 30-40 de oameni.

Conform legii, în domeniul circulaţiei pe drumurile publice poliţiştii locali pot aplica amenzi pentru staţionare sau oprire în locurile în care acestea sunt interzise, pentru încălcarea restricţiilor de tonaj în anumite zone sau pentru abaterile de la normele rutiere comise de pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi atelaje.

De asemenea, pot da amenzi pentru parcare pe locuri speciale rezervate persoanelor cu dizabilităţi, parcare în zona pietonală, în parcuri etc., precum şi pentru abandonarea maşinilor pe spaţiul public.

Poliţia Locală a municipiului Suceava are un număr total de 115 angajaţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii locali din Suceava, instruiţi să nu dea buzna ”ca hultanii” peste străinii de oraş care îşi parchează aiurea maşinile.
 Vizualizări articol: 5167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Poliţiştii locali din Suceava, instruiţi să nu dea buzna ”ca hultanii” peste străinii de oraş care îşi parchează aiurea maşinile5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mazăre cu muștar (rețetă rapidă) Preparatul este rapid, deloc dificil, gustos și se poate pregăti deopotrivă în versiune de post sau în cea cu adaos de cârnăciori. Pentru rezultate optime, ideală este mazărea verde congelată.Avem nevoie de:2 cepe medii, 3-4... Citeşte