Tarta cu carne şi spanac se poate servi la masa de Paşti atât rece, ca antreu, cât şi caldă, ca fel principal, acompaniat de o salată, informează linternaute.fr.
Număr de porţii: 6
Ingrediente:
2 rulouri de aluat de foietaj
400 grame carne de porc slabă (sau miel, pui etc.)
250 grame cârnat proaspăt de pe care s-a scos pieliţa
150 grame jambon (afumat sau nu)
250 grame spanac proaspăt
3 cepe de apă mari
2 căţei de usturoi
câteva fire de pătrunjel
7 ouă întregi şi un gălbenuş
50 grame unt
sare, piper
Mod de preparare
1. Şase ouă se fierb timp de 10 minute.
2. Frunzele de spanac se spală, se usucă şi se taie în bucăţi mari. Într-o cratiţă se pune o lingură de unt şi spanacul, care se căleşte 5 minute, după care se adaugă pătrunjelul tocat şi se mai lasă 5 minute pe foc. Se scoate spanacul pe o farfurie.
3. Se curăţă usturoiul, se toacă şi se aureşte în tigaie cu puţin unt, timp de câteva minute.
4. Toate tipurile de carne se toacă mai mare şi se pune compoziţia într-un bol. Se adaugă ceapa tocată, usturoiul, spanacul, oul crud, sare, piper şi se amestecă bine.
5. Cuptorul se încălzeşte la 200 de grade Celsius.
6. Ouăle fierte se curăţă de coajă, se taie extremităţile pentru a avea felii frumoase în momentul în care tarta va fi tăiată.
7. Se unge cu unt o formă de chec, se căptuşeşte cu aluatul în prealabil întins, se umple cu jumătate din compoziţia de carne, se aliniază ouăle peste, se acoperă cu restul de carne şi apoi cu aluat. Cu vârful unui cuţit se fac diverse modele pe tartă şi se unge cu gălbenuşul de ou.
8. Se coace timp de o oră, iar dacă aluatul de deasupra se coace prea repede, se acoperă cu o bucată de hârtie de copt. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit cam 10 minute şi se scoate din tavă.