Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 apr 2011 - Anul XVI, nr. 95 (4693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reţeta de Paşti: Tartă cu carne şi spanac

Tarta cu carne şi spanac se poate servi la masa de Paşti atât rece, ca antreu, cât şi caldă, ca fel principal, acompaniat de o salată, informează linternaute.fr.

Număr de porţii: 6

Ingrediente:

2 rulouri de aluat de foietaj
400 grame carne de porc slabă (sau miel, pui etc.)
250 grame cârnat proaspăt de pe care s-a scos pieliţa
150 grame jambon (afumat sau nu)
250 grame spanac proaspăt
3 cepe de apă mari
2 căţei de usturoi
câteva fire de pătrunjel
7 ouă întregi şi un gălbenuş
50 grame unt
sare, piper

Mod de preparare

1. Şase ouă se fierb timp de 10 minute.

2. Frunzele de spanac se spală, se usucă şi se taie în bucăţi mari. Într-o cratiţă se pune o lingură de unt şi spanacul, care se căleşte 5 minute, după care se adaugă pătrunjelul tocat şi se mai lasă 5 minute pe foc. Se scoate spanacul pe o farfurie.

3. Se curăţă usturoiul, se toacă şi se aureşte în tigaie cu puţin unt, timp de câteva minute.

4. Toate tipurile de carne se toacă mai mare şi se pune compoziţia într-un bol. Se adaugă ceapa tocată, usturoiul, spanacul, oul crud, sare, piper şi se amestecă bine.

5. Cuptorul se încălzeşte la 200 de grade Celsius.

6. Ouăle fierte se curăţă de coajă, se taie extremităţile pentru a avea felii frumoase în momentul în care tarta va fi tăiată.

7. Se unge cu unt o formă de chec, se căptuşeşte cu aluatul în prealabil întins, se umple cu jumătate din compoziţia de carne, se aliniază ouăle peste, se acoperă cu restul de carne şi apoi cu aluat. Cu vârful unui cuţit se fac diverse modele pe tartă şi se unge cu gălbenuşul de ou.

8. Se coace timp de o oră, iar dacă aluatul de deasupra se coace prea repede, se acoperă cu o bucată de hârtie de copt. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit cam 10 minute şi se scoate din tavă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţeta de Paşti: Tartă cu carne şi spanac.
 Vizualizări articol: 1421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţeta de Paşti: Tartă cu carne şi spanac0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei