Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 apr 2011 - Anul XVI, nr. 95 (4693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Scrâşniţii şi leşinaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sfârşitul finalei, atunci când Real Madrid s-a văzut după o suferinţă de 18 ani în posesia Cupei Regelui, mi-am dat seama că fumasem în cele 140 de minute fix 18 ţigări. Cam câte una pentru fiecare an de suferinţă comprimat la câteva minute. A fost un meci pentru care singura caracterizare pe care am putut-o formula este aceea de „scrâşnet”. A fost cea mai greu (către imposibil) de imaginat întâlnire dintre cele mai spectaculoase echipe din istoria fotbalului, în care în loc de driblinguri am văzut tackling-uri, iar din tiki-taka s-a ales... caca. Fan-ul din mine nu se bucură însă cât şi-ar fi dorit. Mai exact: sunt fericit că am câştigat Copa del Rey (mai ales că Maiestatea Sa ne-a înmânat-o personal), sunt şi mai fericit că asta s-a petrecut după o finală contra Duşmanului Suprem, numai că Real Madrid a semănat al naibii de tare în acest meci cu Freiburg ori Hoffenheim, echipe a căror principală preocupare e să pârjolească totul în cale, să toarne acid sulfuric în iarbă, iar crampoanele să fie muiate în venin. Privind pragmatic, a fost absolut impresionantă capacitatea de efort a tuturor celor de pe gazon, numai că nu asta aştepţi într-un meci Real-Barca, ci poate la un Arsenal-Aston Villa. Dacă ar fi să mai găsesc şi altceva bun în jocul Real-ului, atunci am să arăt ceea ce ar trebui să constituie o lecţie pentru toţi fotbaliştii din toată lumea şi din toate timpurile: devotamentul dus până la limita sacrificiului pentru ceea ce noi numim „culorile echipei”. Nouă tare ne place, din nefericire doar declarativ, să folosim chestia asta cu orice prilej. Numai că fotbalul nu se joacă pe vorbe, ci pe gazon. Iar acolo, în iarba de la Valencia, jucătorii Real-ului au depăşit tot ceea ce era cunoscut până acum în acest sens: au alergat ca demenţii, au luat „cu fulgi cu tot” orice biped îmbrăcat în „blau-grana” (fără a fi vorba însă, măcar o singură dată, de violenţă, ci doar de o agresivitate cu totul uluitoare, strict în limitele permise, impunându-se ca stăpâni încă din prima secundă de joc), „făcând legea” în faţa echipei care cu vreo jumătate de an în urmă o umilise cu un 5-0 care a fost, de fapt, motivaţia perfectă pentru triumful de acum.

Mai devreme, în aceeaşi zi, văzusem o semifinală de Cupă şi de la noi. Un fel de chermeză în care leşinaţii ălora au fost „menajaţi” în meciul cu leşinaţii ăstora pentru meciul din campionat cu leşinaţii ălorlalţi. Una din ele, Dinamo, va juca în finala Cupei de la noi. Dacă ar fi pusă în situaţia de a întâlni pe oricare dintre celelalte două, Real sau Barca, echipele alea scrâşnite, pariez că prin minutul 7 sau 8 ar trebui chemat SMURD-ul. Iar până la spital ar fi morţi vreo 10 din 11, cu inimile explodate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scrâşniţii şi leşinaţii.
 Vizualizări articol: 1663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Scrâşniţii şi leşinaţii5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pt d.Popovici trimis de
(24 apr 2011, 14:39:38
Regret ca trebuie sa va contrazic dar sunteti cam prea partinitor;a castiga cupa regala cu scor de 1-0 nu e o izbanda asa de mare pt ca daca luam in calcul cate cupe a castigat BARCA si CU CE SCORURI ar trebui sa lasam lauda mai jos.CATALANIIau jucat impotriva tuturor_real madrid,arbitri,rege,etc.toti au vrut ca cupa sa nu mai mearga in Catalunia.Traiesc printre ei si stiu situatia mai bn.Toata Spania a vrut ca trofeul sa nu ajunga in Barcelona pt ca apropo ,catalanii nu se considera spanioli si oricum sunt cei mai buni la fotbal.Madridul mai are de muncit pana sa ajunga sa viseze la titlurile pe care le are BARCA acum.BARCA,BARCA,BARCAAAAAAAAA BARCELONA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei