Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 apr 2011 - Anul XVI, nr. 95 (4693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gândirea laterală în comunicarea cu copiii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

"Cel mai bun joc care există, jucăria cea mai amuzantă, sunteţi voi, părinţii."

(Dr. Monte Bail, părinte şi psihiatru, Toronto).

 

Mulţi părinţi îmi mărturisesc din când în când că nu stiu ce să mai facă cu copiii lor, fie se referă la cum să rezolve problemele inerente, fie se referă la cum să se joace cu copiii sau ce să mai facă în timpul liber. Fireste, cînd ei au fost mici asta nu era o problemă, dar între timp au uitat jocurile copilăriei lor.

Şi poate că după ce ai învăţat ani de-a rândul să faci lucrurile “ca la carte” – în domeniul profesional, când eşti chemat la joacă sau eşti “provocat” la discuţii de către copilul tău eşti tentat să faci la fel. Doar că … manualul lipseşte şi tu nu mai ştii exact nici măcar cum să te joci.

Poate nu mai ştii jocurile în întregime, poate nu le mai ştii numele sau nu le mai ştii regulile, nu mai ştii cântecele şi poeziile care te încântau când erai tu copil, nu mai ştii continuarea poveştilor sau încurci personajele. Şi atunci … ori îţi suni părinţii, ori întrebi prietenii cu copiii mai mari, ori …nu te mai cramponezi de ele şi devii creativ. Cele mai frumoase poveşti ale copilăriei mele au fost cele spuse de unchiul meu în care Scufiţa Roşie se întâlnea cu Mickey Mouse şi mergeau în vizită la cei trei purceluşi sau multe alte asemenea. Cred că era un precursor al lui Zăpă, doar că atunci nu existau radiouri pentru copii.

Poate că atunci creativitatea părinţilor noştri era stimulată tocmai de lipsa de jucării (mai ales interactive), desene la televizor, cărţi pentru copii mici, ca să nu mai spun de dvd-uri, locuri de joacă sau jocuri pe calculator. Acum insă, când avem toate acestea la îndemână, dacă vrem altceva totuşi nu prea mai ştim ce altceva să facem împreună cu copilul nostru.

Aşa că, de ce să nu aplicăm şi în comunicarea în familie tehnici de creativitate care funcţionează cu succes pentru business? Aşa cum e cazul tehnicilor de gândire laterală create de Edward de Bono. Gândirea Laterală este definită de Edward de Bono ca fiind abilitatea de gândire cu care ieşi din tiparele obişnuite prin schimbarea percepţiei asupra lucrurilor.

Trainingul de formare a abilităţilor de gândire laterală urmează un proces complet în patru paşi: formularea subiectului, generarea ideilor, strângerea ideilor şi evaluarea în vederea implementării. Ce avem nevoie cel mai mult în relaţia cu copiii noştri se regăseşte în etapa de generare a ideilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gândirea laterală în comunicarea cu copiii.
 Vizualizări articol: 7681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 6 voturi
Gândirea laterală în comunicarea cu copiii4.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei