Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 apr 2011 - Anul XVI, nr. 95 (4693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Cătălina Vartic: UNPR a reuşit să impună zece amendamente la noul Cod al Dialogului Social

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Cătălina Vartic, a declarat că această formaţiune politică a reuşit să impună zece amendamente la noul Cod al Dialogului Social. Cătălina Vartic a precizat că la proiectul de lege privind dialogul social, din cele 129 de amendamente depuse, Guvernul a aprobat 13, dintre care zece au fost iniţiate de UNPR. Ea a adăugat că UNPR consideră că noul Cod al Dialogului Social este o codificare a legislaţiei, „ceea ce reprezintă un aspect pozitiv”.

Liderul UNPR Suceava a mai precizat că, din punct de vedere politic, noua lege reprezintă o abordare ideologică de dreapta, împărtăşită de PD-L, UDMR şi grupul minorităţilor, în raport cu care UNPR, prin amendamentele depuse, a încercat să conserve o parte din caracterul social al statului, aşa cum este inclus în Constituţie.

„De asemenea, din punct de vedere economic, considerăm că Executivul mizează exagerat pe creşterea competitivităţii economice, prin introducerea noilor reglementări. Se doreşte, de fapt, conservarea unei competitivităţi bazate doar pe utilizarea unei forţe de muncă relativ ieftine, al cărei preţ să nu fie influenţat în nici un fel de înţelegeri între partenerii sociali la nivel naţional”, a declarat Cătălina Vartic.

Pe de altă parte, ea a mai precizat că principala influenţă a noilor reglementări din punct de vedere social se va reflecta prin politica salariului minim pe economie. Preşedintele UNPR Suceava a spus că în situaţia în care guvernele care vor conduce România vor adopta o politică a salariului minim pe economie care să stabilească un raport mai echilibrat între acesta şi salariul mediu pe economie, dispariţia contractului colectiv de muncă la nivel naţional nu va avea efecte negative.

„Dacă, dimpotrivă, vor fi adoptate măsuri de păstrare a salariului minim la cote foarte mici, statutul social al unui număr important al lucrătorilor din România va avea substanţial de suferit. În concluzie, noul Cod de Dialog Social are printre aspectele pozitive introducerea criteriului de reprezentativitate pentru sindicate de la nivel de unitate 50% plus 1 din numărul de salariaţi, iar ca aspect negativ menţionăm dispariţia contractului colectiv la nivel naţional”, spus Vartic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălina Vartic: UNPR a reuşit să impună zece amendamente la noul Cod al Dialogului Social.
 Vizualizări articol: 1074 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cătălina Vartic: UNPR a reuşit să impună zece amendamente la noul Cod al Dialogului Social0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(23 apr 2011, 11:08:26
Demenţa e doar o formă de exprimare
Doar un tip de comportament , asta e
Interesantă metodă de abordare
Duduia gustă mai mult decât poa’să muşte

Am o sinceritate sinceră când spun :
Suntem prizonieri al unor timpuri stranii
Soţul duduii e fudul ca un păun
Într-o funcţie unde abundă .. banii

Ce ne vorbeştea ea de ,, executiv ’’ ?
Vorbeşte prin somn ? sau .. delirează ?
Nerozia e promovată prea ostentativ
Iar logica ei ?! cu totul .. absentează ! !
2.   Comentariu trimis de
(24 apr 2011, 17:47:51
de ce esti asa grasa ? e normal asa ? totul are o limita bai.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei