Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mar 2011 - Anul XVI, nr. 75 (4673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Supă de fructe în stil vechi

50 gr caise uscate
50 gr prune uscate
1, 5 l apă
1 baton de scorţişoară
2 felii de lămâie
1 ceşcuţă îndulcitor pulbere( fructoza) opţional
2 linguri stafide
1 lingură afine
1 măr mare, curăţat de coajă şi sâmburi şi tăiat în felii

1. Caisele şi prunele uscate se pun într-un vas şi se acoperă cu 1,5 l de apă rece, timp de 30 minute. Fructele uscate vor absorbi apa şi se vor mări.
2. Într-un vas mai mare, se pun fructele, batonul de scorţişoară, feliile de lămâie şi zahărul, se aduce la punctul de fierbere, amestecând din când în când cu o lingură de lemn. Apoi, se micşorează focul şi se lasă timp de 10 minute pe foc. Se adaugă stafidele, afinele şi feliile de măr, lăsându-le pe foc încă 5-6 minute sau până când mărul se înmoaie. Se încearcă cu vârful unui cuţit.
3. Conţinutul vasului se toarnă într-o supiera mare şi se lasă să se răcească, până ajunge la temperatura camerei. Se scoate batonul de scorţişoară, se acoperă cu folie de plastic şi se pune la frigider.

Mod de servire:
Supa de fructe se serveşte rece, în orice anotimp, în boluri de supă sau de compot.

 

Conopidă la cuptor

Ingrediente:

-1 conopidă
-6 cartofi
-ulei
-3 linguri pesmet
-sare, piper
-pătrunjel, mărar verde

Conopida se desface în buchete şi se pune la fiert în apă cu sare, timp de 15 minute.
Cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se taie felii.
Se unge tava cu ulei şi se pun cartofii şi conopida în straturi, având grijă ca ultimul strat să fie de conopidă, iar intre straturi să punem sare şi piper. Deasupra se pune pesmetul şi verdeaţa tocată şi se dă la cuptor pentru 15 minute. Se serveşte atât caldă, cât şi rece cu salată.

 

(www.irinareisler.ro )

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei