Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2011 - Anul XVI, nr. 74 (4672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post

Salam de biscuiţi

Ingrediente
300 g biscuiţi de post;
50 g margarină;
aproximativ 100 ml apă (depinde de biscuiţi);
rahat 4-5 bucăţi;
30 g cacao;
stafide;
nucă măcinată;
esenţă de rom;
Mod de preparare:
1. Se pune la topit în apă, rahatul, margarina şi cacaua şi se pun pe foc. După ce dă în câteva clocote, se dă deoparte.
2. Separat se macină biscuiţii (sau se strivesc cu sucitorul), o parte se rup bucăţele mai mari. Se amestecă într-un castron nuca măcinată şi biscuiţii.
3. Se toarnă lichidele peste şi se amestecă cu mult curaj, până devine ca o pastă. Dacă mai este nevoie se mai adaugă apă, eventual ceva suc de la compot, sau sirop de zahăr, dacă nu sunt biscuiţii destul de dulci. 4. Se adaugă stafidele, esenţele, fructe confiate şi puţină scorţişoară.
 5. Se omogenizează şi apoi se pune în pungi. Înainte de ambalare se pot trece prin cocos.
 6. După refrigerare măcar o oră se taie felii şi se mănâncă cu poftă maximă!


Mâncărică de dovlecei
 

Ingrediente:
4 bucăţi dovlecei
1 ceapă
3 lingură ulei
1 roşie
1 ardei
1 lingură boia dulce
1/2 pahar apă
1 lingură făină
3 linguri apă
mărar
1/2 lămâie
sare
piper
Mod de preparare:
Curăţăm dovleceii de coajă şi îi dăm pe răzătoarea mare, îi stropim cu sucul de la jumătatea de lămâie şi îi lăsăm să stea până ce călim ceapa.
Într-o cratiţă punem uleiul şi ceapa curăţată şi tăiată bucăţele şi o călim puţin, apoi luăm cratiţa deoparte şi punem lingura de boia.
Punem dovleceii storşi de apă, roşiile şi ardeiul tăiate cubuleţe, sare şi apă şi lăsăm să fiarbă pentru cca. 20 minute.
Amestecăm făina cu apă şi o turnăm peste dovlecei.
Punem mărarul, piperul şi eventual sare dacă mai este necesar.

(Sursa: www.bucataras.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 1127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei