Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2011 - Anul XVI, nr. 69 (4667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bucate de post

Cartofi umpluţi cu zarzavat călit

(pentru 4-6 persoane)
8-10 cartofi mijlocii, 3-4 roşii, 1/2 varză, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 4 linguri cu ulei, mărar şi pătrunjel frunze, 1 creangă de busuioc, sare.

Se curăţă, se spală şi se toacă varza, morcovii şi pătrunjelul, se dau pe răzătoarea mare, se călesc împreună 10 minute în ulei fierbinte. Când s-au înmuiat se adaugă două roşii decojite şi tăiate felii subţiri şi se lasă vasul pe foc până când legumele nu mai au sos.
Cartofii se spală, se fierb în coajă 20 minute, se scot şi se curăţă cât sunt calzi, apoi se golesc de miez. Miezul bine fărâmiţat se amestecă omogen cu legumele călite. Amestecul se sărează şi se piperează, apoi se umplu cartofii cu acesta. Se aşază cartofii într-o formă unsă cu ulei, cu roşii felii printre ei şi cu restul de umplutură. Se umple forma cu apă caldă, se presară busuioc peste cartofi şi se pune în cuptor pentru 3/4 oră. Cartofii se servesc calzi, cu verdeaţă tocată deasupra şi cu salată de sezon.

 

Crochete de cartofi

(pentru 6-8 persoane)
4-6 cartofi,1 felie de franzelă,3-4 linguri cu pesmet, sare, piper, o cană cu ulei.

Se spală cartofii, se pun în apă caldă cu sare să fiarbă 1/2 oră, se scot şi se curăţă calzi. Se zdrobesc cu furculiţa, se sărează şi se piperează, se amestecă cu o felie de franzelă înmuiată în apă şi fărâmiţată. Amestecul se frământă cu mâna. Se fac crochete lungi (suluri lungi şi groase cât un deget) de 4-5 cm, care se trec prin pesmet şi se prăjesc la foc iute în ulei fierbinte. Se servesc lângă chiftele de varză, de vinete sau de zarzavat în amestec, cu salată de sezon sau murături.
 

Crochete de orez 

(pentru 6-8 persoane)
1/4 kg orez, 1 l apă caldă, sare, piper măcinat, pătrunjel verde tocat, 1 cană cu ulei, 1 ceapă.

Se alege orezul, se spală în mai multe ape, se pune la fiert cu apă caldă, piper, 1 ceapă tăiată în patru şi 1 linguriţă cu sare. Se fierbe cu cratiţa aşezată pe o tablă groasă timp de 1/2 oră. Se răstoarnă într-o tavă întinsă, se netezeşte pilaful cu un cuţit umezit, se lasă să se răcească, după care se taie pătrate sau dreptunghiuri, se rotunjesc cu mâna umedă şi se prăjesc în ulei fierbinte. Se servesc acoperite cu verdeaţă tocată.

 

(www.retetebatranesti.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucate de post.
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bucate de post5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei