Varză călită cu dovlecei
1 varză;
1 ceapă mare;
1-2 dovlecei;
3-4 roşii;
100 ml ulei; verdeaţă, sare şi piper;
Tocăm ceapa, varza, tăiem felii dovleceii. Varza o frecăm bine cu sare. Punem uleiul la încins în cratiţa mare, adăugăm ceapa, varza, lăsăm să se înăbuşe acoperit, mai amestecăm, iar acoperim; după ce se înmoaie un pic varza, adăugăm roşiile curăţate şi tăiate, apoi dovlecelul tăiat şi dăm la cuptor, cu capacul deasupra măcar o oră. Apoi luăm capacul şi lăsăm să se rumenească bine. Adăugăm mărar mai mult, pătrunjel mai puţin.
(Sursa: www.petitchef.ro)
Dovlecei umpluţi cu varză
Ingrediente: 10 dovlecei, 1 varză, 3 roşii sau o lingură cu bulion, 4 linguri cu ulei, 1 ceapă, sare, cimbru.
Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă, se taie şi se golesc de seminţe. Se spală şi se lasă la scurs pe un prosop. Varza se toacă mărunt, se freacă uşor cu sare, până când se strânge zeama în vas. Se spală şi se pune în cratiţă cu ulei, împreună cu ceapa tocată. Se lasă la călit, timp de 30 de minute. Se adaugă roşiile fără coajă sau bulionul, cimbru şi se mai lasă pe foc câteva minute. Dovleceii sunt umpluţi cu varză călită, sunt acoperiţi cu apă caldă şi sunt introduşi la cuptor, vreme de 30 de minute. Se servesc calzi.
(Sursa: http://www.moldovacrestina.info)