Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 oct 2010 - Anul XV, nr. 241 (4532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Angela Merkel a vizitat biserica din curtea Palatului Cotroceni

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a vizitat, ieri, biserica din curtea Palatului Cotroceni, şeful statului, Traian Băsescu, vorbindu-i acesteia despre istoria lăcaşului de cult.

După ce au susţinut scurte declaraţii de presă, Traian Băsescu şi Angela Merkel trebuiau să se deplaseze la Muzeul Cotroceni, unde şeful statului urma să ofere un dejun oficial în onoarea cancelarului.

În drum spre Muzeul Cotroceni, cei doi s-au îndreptat, la iniţiativa lui Traian Băsescu, spre biserica din curtea Palatului Cotroceni, şeful statului vorbindu-i cancelarului federal despre istoria lăcaşului.

După câteva minute petrecute în biserică, Merkel s-a arătat încântată, îndemnându-i şi pe jurnaliştii germani să viziteze lăcaşul de cult.

Ulterior, cancelarul federal şi şeful statului român s-au îndreptat spre locul desfăşurării dejunului oficial.

Slujba de sfinţire a bisericii reconstruite în curtea interioară a Palatului Cotroceni a avut loc în urmă cu un an, la 11 octombrie 2009.

Potrivit unei broşuri editate atunci de Administraţia Prezidenţială, care conţine un scurt istoric al Bisericii, în 2003-2004, la aproape un sfert de secol de la demolare, au fost demarate lucrările de reconstrucţie a bisericii fostei mănăstiri Cotroceni, sub forma unui memorial.

În perioada 2008-2009, Administraţia Prezidenţială a reluat lucrările de finalizare a bisericii, fiind zidite naosul cu turla Pantocratorului şi altarul.

"Ridicată pe fostele fundaţii, prin respectarea planului şi a dispoziţiei interioare şi exterioare, a vechilor dimensiuni şi proporţii, biserica şi-a recăpătat înfăţişarea sa anterioară. (...) Pentru o recuperare istorică cât mai fidelă, la 3 decembrie 2008, un nou clopot a fost montat pe dealul Cotrocenilor, în turnul-clopotniţă. (...) Pe el sunt aplicate Stema României, Stema Patriarhiei Ortodoxe Române şi poartă inscripţia: Cu binecuvântarea Prea Fericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi din iniţiativa Domnului Traian Băsescu, Preşedintele României, s-a făurit acest clopot pentru Biserica Palatului Cotroceni, fostă ctitorie a Domnului Şerban Cantacuzino în A.D.MMVIII", se arată în broşură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angela Merkel a vizitat biserica din curtea Palatului Cotroceni.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angela Merkel a vizitat biserica din curtea Palatului Cotroceni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei