Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mai 2010 - Anul XV, nr. 116 (4407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un preot de stil vechi cere ajutor

Izgonit din mănăstire de 45 de ani!

Ne-a vizitat la redacţie arhimandritul Ionel Missail. Este de loc din judeţul Neamţ, din comuna Brusturi. Are un frate în Bacău şi a venit la el. Are şi un necaz pe care i l-a împărtăşit fratelui sau, iar acesta l-a trimis la redacţia cotidianului nostru.

“Nu vor să mă primească în Mitropolia Slătioara, cea pe care eu am ctitorit-o. I-am dat în judecată. Poate mă puteţi ajuta, că vocea poporului e puternică”, spune arhimandritul Missail. Şi ne-a lăsat un memoriu pe care ne-a rugat să nu-l modificăm, să-l lăsăm aşa cum l-a scris el. Se intitulează “Proces politic ortodox”. Un proces care are drept termen de judecata 24 septembrie. “Inculpata Mitropolia Slătioara este chemată în instanţa “contencios administrativ” la Tribunalul Suceava de reclamantul ctitorul convieţuitor Ionel Missail, care este expulzat necanonic şi ilegal din Mănăstire din 1964 şi actual exilat politic ortodox, cu domiciliul obligatoriu în comuna Brusturi Neamţ, de 45 de ani. Conform art. 21, 25, 52 din Constituţie şi art. 246 – 247 din Codul penal, reclamantul invită ziariştii, Radio şi televiziunea, scriitori (pe contul lor propriu) de a-şi exercita misiunile în instanţă şi de a da publicităţii pronunţarea dată cu privire la dreptul omului şi libertatea religioasă care îmi este suprimată de către ierarhii Mitropoliei care m-au expulzat din Mănăstire în 1964 şi de către erarhii Mitropoliei care în prezent nu vor să mă reprimească să reconstruiesc în chilia mea şi obştea Mitropoliei Slătioara pe motiv anticanonic şi antiortodox că eu sunt hirotonit în cadrul Patriarhiei Kiev – Moscova şi pe care ierarhii Slătioarei le consideră ca neortodoxe, eretice şi ca pe ceva spurcate, că nu vor a se ruga împreună şi a se împărtăşi din unul şi acelaşi sfânt potir cu Patriarhiile Kiev Moscova etc. şi în baza acestui motiv politic ortodox sunt considerat şi eu şi hirotonia mea neortodoxă, eretică şi spurcată. Şi pentru această credinţă a Mitropoliei Slătioara erarhii Mitropoliei nu vor de a mă primi să convieţuiesc cu ei că se tem că se spurcă de hirotonia mea Kiev – Moscova şi de călugăria mea în Sfântul Munte Athos. În calitate de ctitor fondator al Mănăstirii Slătioara din 1944 cer reprimirea în convieţuirea Mitropoliei Slătioara şi în caz de neprimire, conform Decretului Lege 118 din 30 martie 1990, cer Mitropoliei Slătioara despăgubire politică şi politică ortodoxă pentru 45 de ani, 1964 – 2009”!

Din păcate, la Mitropolia Slătioara n-am putut discuta cu nimeni.

Ceea ce ştim e că arhimandritul Ionel Missail a ridicat o troiţă în satul natal, cu ajutorul oamenilor de bună credinţă, ajungând cu construcţia ei doar până la jumătate. (D.M., sursa: www.observatordebacau.ro , 22 august, 2009)  

 

Vrea să se facă dreptate!

Arhimandritul Ionel Missail, pe numele adevărat Ionel Dumitru Mihail, din comuna Brusturi – Neamţ, a vizitat, zilele trecute, şi redacţia Monitorul de Suceava, rugându-ne să publicăm o scrisoare deschisă, din care reiese nemulţumirea sa de a nu fi acceptat de obştea Mănăstirii Slătioara. Pentru că în scrisoarea pe care ne-a lăsat-o spre publicare se repetă multe din aspectele prezentate deja de călugărul Missail în ziarul din Bacău, o să venim doar cu câteva completări din sesizarea făcută de călugăr:

„Cer Poliţiei Râşca să-mi răspundă oficial care mi-a fost greşeala legală de am fost scos (expulzat) din Mănăstirea Slătioara, şi care îmi este greşeala pentru care Poliţia Râşca – Suceava nu-mi dă buletin de Râşca? Mai cer să mi se explice care este vina pentru care nu sunt reprimit în mănăstire şi în chilia mea de la Mănăstirea Slătioara?”.

 

Răspuns de la Mănăstirea Slătioara

Arhimandritul Ionel Missail ne-a pus la dispoziţie o copie după răspunsul pe care l-a primit de la Mitropolia Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România – Mănăstirea Slătioara, la solicitarea făcută de călugăr.

„Ca urmare a cererii pe care ne-aţi adresat-o privind reprimirea în obştea Mănăstirii Slătioara şi respectiv recunoaşterea canonică a hirotoniei (de preot), vă răspundem:

Din punct de vedere canonic nu putem recunoaşte o hirotonie ce s-a făcut în afara graniţelor ţării de către un alt episcop fără a avea binecuvântarea episcopului locului, adică a acelui din ţară sau Mănăstire, unde v-aţi născut. În ce priveşte reprimirea în Mănăstirea Slătioara, nu avem spaţiu (chilia) disponibil pentru a vă putea asigura cazarea”. P.S. Episcop Ghenadie

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Izgonit din mănăstire de 45 de ani!.
 Vizualizări articol: 843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izgonit din mănăstire de 45 de ani!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei