Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 dec 2009 - Anul XIV, nr. 299 (4285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mitropolitul Ardealului vorbeşte în Pastorală de întoarcerea la credinţă pentru a înfrunta greutăţi

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, vorbeşte, în Pastorala de Crăciun transmisă vineri, despre reîntoarcerea la credinţă ca singura cale de a face faţă greutăţilor vieţii, îndemnând la înţelegere, dragoste şi rugăciune.
IPS Laurenţiu Streza a transmis, vineri, către bisericile din Arhiepiscopia Sibiului - judeţele Sibiu şi Braşov - pastorala cu ocazia Praznicului Naşterii Domnului.
Mitropolitul şi-a intitulat scrisoarea trimisă clerului şi credincioşilor "Hristos Se naşte, măriţi-L" şi vorbeşte despre nevoia reîntoarcerii la credinţă.
Mitropolitul îşi începe scrisoarea prin a le reaminti credincioşilor despre Sfinţii Părinţi Capadocieni, "stâlpii Ortodoxiei de peste şaisprezece veacuri" şi continuă prin a le vorbi despre importanţa creştinească a Naşterii Domnului.
IPS Laurenţiu Streza vorbeşte apoi despre reîntoarcerea la credinţă, ca fiind singura cale de a face faţă greutăţilor vieţii şi îndeamnă la înţelegere, dragoste şi rugăciune.
"În nenumăratele greutăţi pe care le avem astăzi, toţi trebuie să ne dorim să ne adâncim relaţia noastră cu Dumnezeu, prin rugăciune, prin post, prin păzirea Sfintelor Porunci, prin spovedanie curată şi împărtăşire cu vrednicie cu Trupul şi Sângele lui Hristos. Pe toate fronturile vieţii ne trebuie astăzi oameni îmbogăţiţi în Dumnezeu, adică oameni cu rezerve de înţelegere, de dragoste, de rugăciune, de curăţire de păcat şi de patimi, oameni cu sufletul lipit de Dumnezeu şi devotaţi, luminaţi şi întăriţi cu puteri de slujire, în Duhul lui Dumnezeu, în numele Lui şi după principiile Lui; oameni, într-un cuvânt, care nu numai la şcoala lumii, ci şi la şcoala lui Dumnezeu au învăţat să îndrăgească şi să slujească valorile vieţii", spune mitropolitul Laurenţiu Streza în finalul Pastoralei sale.
Pastorala va fi citită credincioşilor din toată Arhiepiscopia Ardealului în ziua de Crăciun, după oficierea Liturghiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mitropolitul Ardealului vorbeşte în Pastorală de întoarcerea la credinţă pentru a înfrunta greutăţi.
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mitropolitul Ardealului vorbeşte în Pastorală de întoarcerea la credinţă pentru a înfrunta greutăţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei