Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2009 - Anul XIV, nr. 111 (4097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţiuni în BOR, indiferent de rangul bisericesc, pentru abateri disciplinare şi financiare

Permanenţa Consiliului Naţional Bisericesc al BOR, în prezenţa Patriarhului Daniel, a decis miercuri să propună la proxima şedinţă a Sfântului Sinod aprobarea unor măsuri concrete privind sancţionarea abaterilor de la disciplina administrativă şi financiar-contabilă la toate nivelurile în Biserică.

Potrivit unui comunicat de presă al Patriarhiei, în şedinţa de miercuri a Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc al Bisericii Ortodoxe Române s-a hotărât ca la proxima şedinţă a Sfântului Sinod să se propună spre discuţie şi aprobare măsuri concrete în acest sens la toate nivelele în Biserică, respectiv parohie, mănăstire, protopopiat, eparhie, mitropolie şi patriarhie.

"În ultimele zile, în media au apărut multe informaţii în legătură cu Arhiepiscopia Tomisului. Întrucât acolo există o anchetă în derulare nu putem anunţa măsuri, sancţiuni sau altceva. Permanenţa Consiliului Naţional Bisericesc al BOR, în prezenţa PF Daniel, a hotărât să solicite Sfântului Sinod spre aprobare sancţiunile pentru abateri administrative şi financiare pentru toate nivelurile Bisericii. Sancţiunile merg, în funcţie de fapta comisă, de la mustrare, până la caterisire (în cazul unor bateri grave repetate)", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica

Tot în şedinţa de miercuri, Permanenţa Consiliului Naţional Bisericesc al BOR a hotărât să propună Sfântului Sinod şi alte subiecte, cum ar fi proclamarea anului 2010 drept an omagial al Crezului Ortodox şi al Autocefaliei româneşti, în contextul aniversării a 1685 de ani de la primul sinod ecumenic de la Niceea (325-2010), precum şi a 125 de ani de la recunoaşterea oficială a Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române (1885 - 2010).

Totodată, au fost discutate criteriile de ridicare a unor episcopii vechi în rang de arhiepiscopie, precum şi a unor episcopi cu activitate îndelungată şi pilduitoare în rang de arhiepiscop onorific.

Mai mult, Consiliul Naţional Bisericesc va propune la şedinţa Sfântului Sinod urgentarea demersurilor juridice începute în anul 2000 pentru retrocedarea imobilului din Calea Victoriei nr. 28 (colţ cu strada Doamnei nr. 1), din sectorul 3 al Capitalei, în vederea organizării de către Fundaţia Aşezământul Nifon Mitropolitul, Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor a Muzeului creştinismului românesc "Sfântul Dionisie Exiguul".

De asemenea, membrii Consiliului Naţional Bisericesc au susţinut necesitatea intensificării sprijinului financiar şi cultural acordat comunităţilor ortodoxe române din străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancţiuni în BOR, indiferent de rangul bisericesc, pentru abateri disciplinare şi financiare.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sancţiuni în BOR, indiferent de rangul bisericesc, pentru abateri disciplinare şi financiare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei