Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mai 2009 - Anul XIV, nr. 99 (4085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Despre profeţi - Paznicul cetăţii

În contextul Bibliei, profeţii nu sunt nişte ghicitori, întrucât ei nu au făcut anunţuri infailibile ale unor evenimente bune sau rele ce vor surveni în istoria unui popor sau în viaţa unei persoane, ci sunt, pur şi simplu, o invitaţie transmisă din partea lui Dumnezeu de a lucra binele pe care îl vrea de la om. Când un om oarecare face o prezicere şi se împlineşte, dar care nu are nimic de a face cu îndemnul unei convertiri, nu este deloc o profeţie, ci pur şi simplu o intuiţie sau o clarviziune. Profetul Iezechiel îl aseamănă pe profetul lui Dumnezeu cu un străjer al cetăţii care, dacă în timpul cât face de gardă vede apărând duşmanul şi nu dă de veste locuitorilor cetăţii, ca să se apere, va fi responsabilizat pentru viaţa lor (cap. 33, 3-7). Dacă, dimpotrivă, el anunţă pericolul, iar locuitorii cetăţii nu iau aminte, nu se trezesc ca să se apere ca să evite nimicirea, străjerul nu se face vinovat cu nimic.

În Biserica primară s-a manifestat adesea duhul profetic. Se pune întrebarea dacă mai există astăzi darul profeţiei în Biserica lui Hristos. Nu încape îndoială că există, altfel Biserica nu şi-ar mai putea împlini rosturile sale. Atâta vreme cât slujitorii ei, ierarhi şi preoţi slujesc, dar mai ales propovăduiesc responsabil învăţătura lui Hristos, ei îndeplinesc oficiul de profeţi, fiindcă nu învaţă nimic de la ei înşişi, ci transmit şi explică învăţătura lui Hristos. Ca şi vechii profeţi ai evreilor, slujitorii Bisericii nu au menirea de a prezice viitorul sau de a ghici, ci doar a sluji neîncetat cuvântul lui Dumnezeu (Mt. 28, 19-20). Dar nu-i de ajuns numai să vestească, ci să şi denunţe, atunci când se impune, ceea ce contravine voii lui Dumnezeu întrucât, aşa cum am văzut la Iezechiel, ca şi străjer al poporului, el trebuie să anunţe de unde vine şi în ce constă răul pentru a putea fi evitat. Ori cel mai mare rău care pune în primejdie viaţa sufletului este păcatul, ce trebuie înlăturat definitiv din viaţa omului, ca cel mai mare duşman.

(pr. prof. univ. dr. Petre SEMEN, ziarulumina.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despre profeţi - Paznicul cetăţii.
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Despre profeţi - Paznicul cetăţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei