Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mar 2009 - Anul XIV, nr. 55 (4041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Recomandări

Câteva cărţi pentru post

Iată câteva cărţi frumoase de citit acum în post, pe care vi le recomandăm cu toată inima:

 

1. Duhovnicul închisorilor - Arhimandritul Spiridon - o carte care o să vă dea mare bucurie, o să prindeţi poftă de rugăciune în timp ce o citiţi. O carte care îţi zguduie cătuşele sufletului şi care arată cât poate coborî omul lipsit de Dumnezeu în păcat şi la ce înălţime şi sfinţenie poate ajunge cu Hristos.

 

2.  Foame şi sete după Dumnezeu - Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române - o carte doar despre post cu toate semnificaţiile sale. Părintele Patriarh vorbeşte superb de tainele postului şi de semnificaţiile lui cele mai ascunse. E o carte duhovnicească foarte folositoare dar şi o lucrare teologică deosebită.

 

3, Între iadul deznădejdii şi iadul smereniei - Sfântul Siluan Athonitul - dacă n-aţi citit-o până acum, să ştiţi că aceasta este una din comorile de mult preţ ale Ortodoxiei. Sfântul Siluan mai este numit şi sfântul iubiri. Prin simplitatea scrierilor sale Sfântul Siluan te cucereşte pe loc. Trăirile sale îţi răscolesc inima, îţi arată bucuriile pocăinţei şi te ajută să înţelegi care este sensul suferinţei.

 

4. Sfântul Închisorilor - o carte care te face să vrei să suferi pentru Hristos, te ajută să ieşi din materialismul acesta confortabil al lumii, din rotaţia plictisitoare a plăcerilor. O carte care te-nvaţă să trăieşti mai simplu, să suferi cu bucurie. O carte cu cel mai iubit dintre întemniţaţi: Valeriu Gafencu.

 

5. Convorbiri duhovniceşti - Sfântul Ioan Casian  - Un mare sfânt al românilor, un mare monah cu studii înalte, care a stat în pustie 20 de ani vorbind cu toţi marii pustnici egipteni, şi cerând sfat de la ei în ale rugăciunii, privind dorinţele trupului, despre nepătimire, şi multe altele pe care le lăsăm să le descoperiţi şi voi.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva cărţi pentru post.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Câteva cărţi pentru post5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei