Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 feb 2009 - Anul XIV, nr. 29 (4015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pildă creştină

„Dispoziţia inimii dă valoare darului”

„Şi Iisus le zicea în învăţătura Sa: «Luaţi seama la cărturari, cărora le place să se plimbe în haine lungi, şi să li se plece lumea în pieţe, şi să stea în băncile dintâi în sinagogi, şi să stea în capul mesei la ospeţe; ei, care secătuiesc casele văduvelor şi de ochii lumii se roagă îndelung, îşi vor lua mai multă osândă». Şi şezând în preajma cutiei darurilor, Iisus privea cum mulţimea aruncă bani în cutie. Şi mulţi bogaţi aruncau mult. Şi venind o văduvă săracă, a aruncat doi bani, adică un codrant. Şi chemând la Sine pe ucenicii Săi le-a zis: «Adevărat grăiesc vouă că această văduvă săracă a aruncat în cutia darurilor mai mult decât toţi ceilalţi. Pentru că toţi au aruncat din prisosul lor, pe când ea, din sărăcia ei, a aruncat tot ce avea, toată avuţia sa».” (Marcu 12, 38-44)

 

Valoare infinită

După ce am citit fragmentul evanghelic al acestei zile, ne putem întreba cum este posibil să dobândim împărăţia lui Dumnezeu cu un codrant. Domnul Iisus Hristos a atras atenţia celor din Templu spre gestul deosebit al unei văduve care a pus în cutia darurilor doi bănuţi de aramă, adică un codrant. Codrantul era o subdiviziune monetară din aramă, ce cântărea sub un gram şi se folosea pentru cumpărăturile zilnice. Cei din Templu probabil se aşteptau ca Mântuitorul să aibă cuvinte de apreciere pentru cei ce dăruiau mai mult pentru trebuinţele Templului. Nu mică le-a fost mirarea când au auzit că gestul unei văduve este mai preţuit decât darurile, poate făcute de complezenţă sau simplu formalism, oferite de cei mai avuţi. În gestul femeii văduve trebuie să ne regăsim cu toţii. Când oferim lui Dumnezeu trebuie să facem acest lucru din toată inima. Un codrant este puţin, dar Dumnezeu priveşte şi preţuieşte cu aceeaşi dragoste fiecare dar. Din perspectivă duhovnicească, codrantul capătă o valoare infinită. Sfântul Ambrozie spune: „Dispoziţia inimii dă valoare darului. Ea singură dă preţul celor oferite”.  

(Pr. Dumitru Păduraru, sursa: www.ziarulumina.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Dispoziţia inimii dă valoare darului”.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Dispoziţia inimii dă valoare darului”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei