Ingrediente
- 250g de margarină
- 150 g de zahăr
- 3 linguri de rom
- coajă de lămâie
- 205 g făină
- gem sau rahat pentru umplutură
Mod de preparare:
Se freacă margarina cu zahărul până se face spumă. Se adaugă pe rând celelalte ingrediente, se frământă bine, astfel încât să se obţină un aluat potrivit de moale. Se întind foi, se taie triunghiuri. Se umplu cu rahat sau gem şi se împăturesc în forma specifică.
Se pun la copt la foc potrivit.
După ce sunt scoase din cuptor, dar înainte să se răcească sunt pudrate cu zahăr pudră din belşug.
2. Cornuleţe fragede
Ingrediente:
- 1 pachet margarină
- 5 linguri de apă
- 1 lingură de oţet
- 10 g de sare
- făină
- gem sau rahat
Mod de preparare:
Se împart într-un număr de părţi egale şi se umplu cu gem sau rahat. Se împăturesc şi se coc la foc potrivit aproximativ 10 minute.