Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 oct 2007 - Anul XII, nr. 248 (3623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinii

Etica medicală creştină (II)

"

Împotriva moralei creştine sunt şi cei care cred că aceasta ar conţine zone arhaice şi că teologia morală continuă să inspire mentalităţi învechite privind sexualitatea, procreaţia, familia sau ultima etapă a vieţii. Creştinii ar fi victimele unor prejudecăţi conservatoare, fundamentaliste. Pentru aceştia, liberalizarea moralei ar fi o manieră de a răspunde chestiunilor ridicate de femei, de tineri, de persoanele ce se află la sfârşitul vieţii, oferindu-le dreptul să decidă ei înşişi pentru ei, nu societatea sau familia. Din nefericire, decizia în aceste cazuri aparţine unor persoane care sunt indiferente sau n-au nici o convingere religioasă despre vocaţia şi destinul omului, despre "dincolo de moarte".

Disciplina morală nu se poate realiza fără un spaţiu familial, eclezial şi social. Familia este un alt "pământ bun" în care se cultivă seminţele Evangheliei, fiind celula în care se asigură continuitatea vieţii.

Grija pastorală pentru familie este capitală. În primul rând prin consolidarea "unirii nunţii", a integrităţii comuniunii dintre soţi. Avortul, divorţul - distructiv pentru educaţia copiilor -, concubinajul se practică adeseori sub presiunea soţului. În al doilea rând, au apărut situaţii noi care necesită asistenţa socială particulară: familii monoparentale, mame singure cu copii din părinţi biologici diferiţi, tineri obligaţi să părăsească satele, femei victime ale violentei conjugale, fără adăpost, care muncesc în afară de cămin, copii lipsiţi de învăţământ, educaţie şi sănătate, victime ale incestului şi pedofiliei. Fidelitatea şi co-responsabilitatea soţilor sunt indispensabile într-o familie creştină. Iar când părinţii au eşuat, trebuie să intervină instituţiile medicale şi statul care apăra de drept cauza copiilor, mamelor şi familiilor.

Pr. Prof. Dr. Ion Bria

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Etica medicală creştină (II).
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Etica medicală creştină (II)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei