joi, 22 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 223 (8140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9471 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta5,013 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Furtuni în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Furtuni în Bucovina”

Furtunile de mai dăună-di, despre cari vorbesc mai toate diarele atât române cât şi străine că au făcut mulţime de daune prin diferite ţări, au trecut şi prin Bucovina. Aice încă au fost în mai multe părţi, cu deosebire însă în districtul Sucevii, o cumpănă aşa de mare cum nu s’a mai pomenit cine sci de când. Mai multe case şi alte acareturi, ne mai vorbind de pomi, au fost trăsnite şi bucăţelite, eară unele dintre dânsele nimicite cu desăvârşire”.

„Revista Politică”, Anul II, Suceava, Octomvre 1887.

 

„Bufetul Mestecăniş”

„Suceava, oraş în plină dezvoltare. Străzile, îndeosebi seara, sînt împînzile de lume. Pe unii îi interesează reclamele, vitrinele, pe alţii îi tentează confortul sau pur şi simplu dorinţa de a-şi petrece ore de destindere într-un local de alimentaţie publică. Orele 20,00. Însoţim un grup de consumatori ce se îndreaptă spre bufetul <Mestecăniş>. Oamenii intră în local, aşteaptă, aşteaptă, dar nimeni nu-i întreabă ce doresc. Unii consumatori nu îndrăznesc să se aşeze la mese deoarece acestea sînt murdare, iar pe jos, printre ele, se găsesc resturi de mîncare, de ţigări, de pahare sparte. În calea consumatorilor, la ora amintită, erau depozitate numeroase lăzi cu băuturi, iar pachetele cu ţigări, pentru vînzare, stăteau aruncate la întîmplare pe un dulap”.

„Zori noi”, Anul XX, nr. 5560, Suceava, Octombrie 1965.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Furtuni în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Furtuni în Bucovina”5.051

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cocktail de creveți cu sos de cognac și portocală Ingrediente:-1 kg creveți cruzi -100 ml cognac-zeama de la 2 portocale-sos de soia-orez basmatic-unt-verdeață -ulei de măsline  Mod de preparareSe decortichează creveții, cozile se pun separat, iar restul de capuri și coji se pun la fiert cu:... Citeşte