Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 feb 2020 - Anul XXV, nr. 48 (7353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Clubul român din Suceavă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Clubul român din Suceavă”

Clubul român din Suceavă, înfiinţat numai de vr’o câteva luni, are până acuma 80 de membri, între carii şi 6 boeri şi 35 de foi. Clubul a arănjat până acuma mai multe întruniri sociale. Toate au avut un succes bun, fiind bine frequentate. Cel mai bun succes însă l-a avut întrunirea socială dintr’a 8 Mai, care a fost îmbinată cu dans. Mulţi, carii au fost de faţă, ne-au asigurat că s’au petrecut la această ocasie cu mult mai bine decât la multe baluri formale”.

„Revista Politică”, Anul II, nr. 1, Suceava, 15 Mai 1887.

 

„Sălbăticia unui prefect”

„În ziua de 9 Mai, după masă, s’a prezentat la Primăria Milişăuţi, prefectul judeţului, d-l Naie Slăvescu, însoţit de căpitanul de jandarmi. Intrând în primărie, în loc de bună ziua, a început a înjura de evanghelii, cruci, sfinţi şi mamă, şi s’a răstit la primar să-şi deie imediat demisia că-l bagă în puşcărie. Foarte cuviincios, primarul Petre Gavreliuc, i-a răspuns că, dacă la anchetă va fi găsit vinovat, este gata să tragă toate urmările legii. Ca ieşit din minţi, prefectul i-a trântit hârtia dinainte şi a început să-i dicteze cererea de demisie în chipul următor: Domnule prefect, eu, primarul comunei Milişăuţi, constatând că nu sunt capabil etc. Primarul a replicat că, fiind ales primar, este dator să rămână la postul său şi nu i se poate cere să scrie şi să iscălească ce-i dictează d. prefect.  ...Furios ca o fiară, prefectul s’a repezit la primar şi l’a pălmuit în faţa lumii care se găsea de faţă. A mai ordonat jandarmilor să-l aresteze imediat şi să’l ducă la Legiunea de Jandarmi, unde a rămas închis sâmbătă, duminică şi luni”.

„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, nr. 272, 14 MAIU 1931.          

 

Cvartalul „Mihai Viteazu-vest”

De săptămîna viitoare, vor începe primele lucrări de fundaţii la cel de-al patrulea cvartal sistematizat de locuinţe din oraşul Suceava. Noul cvartal poartă denumirea <Mihai Viteazu - vest> avînd în componenţa sa blocuri de locuinţe care totalizează 306 apartamente. În prezent,  lucrările de organizare a şantierului se desfăşoară într-un ritm intens”.

„Zori Noi”, Anul XV, nr. 4182, Suceava, Vineri 19 mai 1961.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Clubul român din Suceavă”.
 Vizualizări articol: 1421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Clubul român din Suceavă”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei