Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 feb 2020 - Anul XXV, nr. 48 (7353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încă doi suceveni suspecți de infecție cu coronavirus, izolați la Spitalul de Urgență Suceava

Vineri, 28 Februarie 2020 (15:57:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi suceveni care s-au întors recent din Italia, care prezintă febră și simptome respiratorii, se află izolați la secția Boli infecțioase a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, cu suspiciune de infecție cu coronavirus. Este vorba despre o femeie și despre un bărbat adus vineri, la spital, după ce fusese ridicat de poliție, de la domiciliul său din Todirești, la solicitarea DIICOT Arad, într-un dosar de furturi. În dubă le-a spus polițiștilor că are simptome de răceală și a fost recent și prin Italia. Conform procedurilor, bărbatul a fost predat imediat unui echipaj medical specializat, care l-a transportat la spital.

Vineri, la ora 15.30, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Silvia Boliacu, a informat că în cazul celor două persoane se așteaptă rezultatul analizelor trimise la Centrul Regional Iași.

Ea a mai spus că 150 de persoane din județul Suceava, care au călătorit în Italia, sunt în autoizolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Nici una dintre acestea nu prezintă simptomatologie specifică infecției cu coronavirus. Potrivit Silviei Boliacu, până la acest moment nici o persoană din județ nu se află în carantină în spațiile special amenajate și nu există nici un caz de boală confirmat.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, vineri, în conferință de presă, că județul nostru dispune, la această oră, de 68 de locuri de carantină. Deocamdată, susținerea financiară pentru tipărirea a 30.000 de pliante de informare și pentru hrana și apa necesare celor care ar fi în carantină sunt asigurate de Primăria Suceava, în calitate de membru în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Atât prefectul Moldovan, cât și directorul DSP Silvia Boliacu au făcut apel la calm și responsabilitate în gestionarea măsurilor de prevenire a unei epidemii cu coronavirus. Silvia Boliacu a mai declarat că instituția pe care o conduce va informa populația, prin intermediul presei, de două ori pe zi, asupra situației cazurilor de suspiciune, monitorizare sau de confirmare a prezenței virusului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă doi suceveni suspecți de infecție cu coronavirus, izolați la Spitalul de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 1655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Încă doi suceveni suspecți de infecție cu coronavirus, izolați la Spitalul de Urgență Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei