Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 iun 2008 - Anul XIII, nr. 145 (3826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Ioan Catalin NECHIFOR

Ioan Catalin NECHIFOR


PSD

Semne de întrebare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Întrebări fără răspuns au existat întotdeauna. Şi vor mai exista, cât timp sunt probleme existenţiale. De câteva mii de ani, oamenii au căutat să înţeleagă sensul vieţii, urmărind să scape de povara apocalipsei, acel scenariu tragic, în urma căruia viata pe pământ ar urma să se sfârşească. În foarte multe situaţii, ameninţările prezentate maselor largi de oameni erau aproape imposibil de materializat, însă, odată cu creşterea nivelului de civilizaţie şi de trai, omenirea a devenit din ce în ce mai greu de păcălit, sau de indus în eroare, daca vreţi. Plecând de la celebra Arcă a lui Noe, trecând prin molimele pustiitoare şi vânătorile de vrăjitoare ale evului mediu, scenariul apocaliptic s-a apropiat foarte mult in secolul XX de zona realului, a posibilului. Cu siguranţă, războiul rece a constituit perioada când, din dorinţa de a justifica şi de a valida public acţiunile economice ale liderilor mondiali, s-a mers ani la rând pe tema iminenţei unui atac nuclear, indiferent de tabără, fie ea comunistă, fie capitalistă.

După 89, odată cu căderea cortinei de fier, această temă a fost abandonată şi s-a încercat înlocuirea ei, la presiunea unor organizaţii neguvernamentale, cu problema schimbării climaterice şi mai nou a crizei energetice. Până astăzi, nu sunt date certe precum că încălzirea globală e datorată exclusiv poluării industriale şi că ar fi un fenomen ireversibil. Mai mult, percepţia publică a rămas în mare parte neutră, chiar dacă aerul condiţionat a devenit o necesitate şi în zonele mai depărtate de ecuator. Cât despre criza energetică, aici lucrurile sunt mult mai complicate. Studiile unor institute independente, dar şi cercetări ştiinţifice realizate la comanda ţărilor producătoare de petrol, sunt în măsura să prezinte date alarmante. Rezervele actuale de petrol par a fi pe cale de epuizare, în ritmul actual al creşterii industriale ajungând pentru încă 20-25 de ani. Ceea ce era greu de crezut în urmă cu ceva ani, astăzi a devenit o certitudine, care pune semne serioase de întrebare. China şi India, despre care era dificil de discutat în termeni de industrializare în anii 90, au devenit astăzi motoare ale creşterii economice mondiale şi în acelaşi timp consumatoare mari de resurse energetice. Cu siguranţă, omenirea a ajuns din nou într-un moment de răscruce şi este nevoie urgentă de răspunsuri care să satisfacă dorinţa de continuitate a vieţii pe pământ. Rămâne de văzut dacă ştiinţa va fi capabilă să ţină pasul cu provocările momentului şi rămâne de văzut dacă oamenii importanţi ai planetei vor da dovadă de înţelepciune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semne de întrebare.
 Vizualizări articol: 1065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Semne de întrebare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ioan Nechifor zis Mama Omida trimis de
(24 iun 2008, 04:43:05
Tovarase Nechifor, candva te dadeai ober-specialist in ale politicii, cum de te-ai transforamt in urmasul lui Mama Omida, prezicand viitorul lumii? S-a terminat politica in PSD/PCR de cand scanteia ta calauzitoare, Mirza a fost pus la respect de Conul Gica?

Cu cat plateati tonomatul Ionescu sa va aduca osanale zilnic la ziar?

Lumea nu are o paine sa puna pe masa la copii, si tu vroiai sa aduci Mossadul sa te pazeasca, pe tine, pe Mirza de alti infractori politici din PSD/PCR in timpul alegerilor.

Rusine, marlanule!

1.1  RE: Ioan Nechifor zis Mama Omida trimis de
(24 iun 2008, 12:32:27
ma briceag , tu cred ca esti un homo indragostit de funduletul lui nechifor, ti ai facut deja preludiu pupandu i in c..r pe altii acum vrei matale mai mult , dar te asigur ca nu esti destul de bun decat poate sa i suuuugi ...pu...lllla

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Mihai ŞTEFANOAIA
Mihai ŞTEFANOAIA
Ioan Cătălin NECHIFOR
Ioan Cătălin NECHIFOR
Romică ANDREICA
Romică ANDREICA
Aurel BURCIU
Aurel BURCIU
Cezar IOJA
Cezar IOJA
Dragoş Mircea DANUBIANU
Dragoş Mircea DANUBIANU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei