Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 feb 2010 - Anul XV, nr. 43 (4334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Alegeri

Victor Ponta, noul preşedinte al PSD

Victor Ponta este noul preşedinte al PSD, el obţinând la Congresul extraordinar 856 de voturi, în timp ce contracandidatul său Mircea Geoană a fost votat de 781 dintre delegaţii la Congres.

Victor Ponta a fost rezervat şi nu a dorit să facă declaraţii de la tribuna Congresului înaintea anunţării rezultatelor oficiale.

El a spus că ar fi posibilă o renumărare a voturilor. Mircea Geoană a anunţat că nu va cere renumărarea.

Potrivit rezultatelor oficiale ale scrutinului, au fost înregistrate 1657 de voturi, iar 16 au fost anulate.

Cât s-a aflat la prezidiu în aşteptarea rezultatelor, Ponta a fost felicitat de Gheorghe Nichita, de Liviu Dragnea şi de Ecaterina Andronescu.

Victor Ponta şi Mircea Geoană au schimbat câteva amabilităţi, în aşteptarea rezultatului final al votului referitor la preşedinţia partidului.

 

Ponta: „Îmi doresc să păstrăm PSD unit”

Noul preşedinte PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă noaptea, după anunţarea rezultatelor oficiale ale votului delegaţilor la congresul extraordinar, că ar prefera ca Liviu Dragnea să fie ales secretar general.

Ponta i-a mulţumit lui Mircea Geoană pentru ce a făcut în cei cinci ani de mandat în fruntea PSD.

„Îmi doresc să păstrăm unitatea partidului, nu doar cei 850 de delegaţi care m-au votat, ci şi chiar cei care au votat pe domnul Geoană”, a spus el.

Ponta a firmat că va sta la congres până la anunţarea oficială a voturilor pentru funcţiile de secretar general şi vicepreşedinţi.

„Aştept să văd cine va fi viitorul secretar general, îi stimez pe toţi cei trei candidaţi, dar nu mi-am ascuns niciodată preferinţa pentru Liviu Dragnea”, a continuat el.

Ponta a făcut referire şi la adversarii politici ai PSD, afirmând că doreşte ca partidul să devină o alternativă credibilă atât la PDL, cât şi la PNL.

„De luni, PSD are o nouă şansă, are o nouă şansă de a arăta că poate să facă schimbări, că poate să accepte prin vot democratic un nou preşedinte, enervant de tânăr. Sunt convins că nici cei de la PDL nu vor putea dormi foarte bine în perioada următoare”, a mai spus Ponta.

 

Geoană: „Ponta e un om tânăr şi vreau să-l ajutaţi cu toţii, indiferent cum aţi votat”

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a declarat, după anunţarea victoriei lui Victor Ponta, că, spre deosebire de cei care, atunci când el a câştigat, au avertizat membrii PSD să aibă grijă pe mâna cui dau partidul, el le transmite că au pe mâna cui lăsa partidul, făcând aluzie la Ion Iliescu.

"Am să fac ceva pe care, din păcate, cei de la care am preluat conducerea partidului acum cinci ani nu au ştiut întotdeauna să o facă. Eu nu vă spun: "Aveţi grijă pe mâna cui lăsaţi partidul", am să vă spun: "Aveţi pe mâna cui să lăsaţi partidul". Ponta este un om tânăr, un om de perspectivă şţi vreau să-l ajutaţi cu toţii, indiferent cum aţi votat”, a declarat Mircea Geoană.

El a adăugat că "unitatea este mai importantă decât orgoliul", că fracturile din partid sunt profunde, iar votul foarte strâns denotă o fractură mai adâncă în interiorul PSD.

"Voi sta alături de ceilalţi foşti preşedinţi ai partidului – acum suntem trei plus dl. Gherman patru - întotdeauna în serviciul partidului. Cât voi sta în viaţa publică românească, voi continua să fiu un social-democrat", a mai spus Geoană.

El a mulţumit întregii echipe de conducere care l-a asistat în perioada cât a fost preşedinte, în special lui Liviu Dragnea.

"Victor, îţi spun din toată inima şi cu toată prietenia, succes mult, ai grijă de tine, fă echipă bună cu vicepreşedinţii pe care îi vei avea. Să dea Dumnezeu să ieşim întăriţi din această încercare", a mai spus fostul preşedinte.

 

Liviu Dragnea, secretar general al PSD, ales cu 871de voturi

Actualul secretar general interimar al PSD, Liviu Dragnea, a obţinut, ieri dimineaţa, mandatul pentru această funcţie, obţinând 871 de voturi, potrivit rezultatelor oficiale anunţate de reprezentanţi ai comisiei de numărare.

Rezultatele voturilor la funcţia de secretar general, anunţate oficial, arată că Dragnea a obţinut 871 de voturi.

Constantin Nicolescu a obţinut 584 de voturi, în timp ce Dumitru Buzatu a obţinut 197 de voturi.

Din cele 1657 buletine de vot distribuite, cinci au fost declarate nule.

 

Vanghelie, Oprişan, Nica, între vicepreşedinţii PSD

Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie, Constantin Niţă, Ioan Toma, Marian Oprişan, Adrian Severin au fost desemnaţi, ieri, în urma votului Congresului PSD, vicepreşedinţi ai partidului, printre cei care au ratat postul de vicepreşedinte numărând-se Ilie Sârbu, Marian Sârbu, Corina Creţu.

Ecaterina Andronescu a obţinut 1070 de voturi, mai multe decât noul preşedinte al partidului, Victor Ponta, care a fost ales cu 856 de voturi.

Dan Nica a obţinut 814 voturi, Gheorghe Nichita a obţinut 755 voturi, Ioan Toma şi Marian Vanghelie au obţinut câte 667 voturi, Titus Corlăţean a obţinut 639 voturi, Rodica Nassar a obţinut 620 voturi, Constantin Niţă a fost reales vicepreşedinte, cu 617 voturi, în timp ce Ion Prioteasa a fost ales vicepreşedinte cu 576 voturi, Robert Negoiţă a fost ales cu 561 voturi, Ioan Câlea a fost ales cu 538 voturi, Marian Oprişan a fost ales vicepreşedinte cu 520 voturi, Ioan Chelaru a obţinut 517 voturi, Valeriu Zgonea a fost ales cu 514 voturi, iar Adrian Severin a obţinut 506 voturi.

Toţi candidaţii PSD Bucureşti au obţinut mandatele de vicepreşedinte, iar principalii susţinători ai lui Geoană - Niţă, Nica,Toma, Prioteasa - au fost reconfirmaţi în funcţii.

Dintre apropiaţii lui Ponta au fost aleşi vicepreşedinţi Titus Corlăţean, Valeriu Zgonea, Robert Negoiţă.

Printre cei care nu au obţinut funcţia de vicepreşedinte se numără Marian Sârbu, Ilie Sârbu, Corina Creţu, Rovana Plumb, Ion Vasile, Ion Stan, Lia Olguţa Vasilescu, Iulian Iancu, Nicuşor Constantinescu, Ana Birchall. Cele 15 posturi de vicepreşedintele au fost disputate de aproape 60 de candidaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victor Ponta, noul preşedinte al PSD.
 Vizualizări articol: 992 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Victor Ponta, noul preşedinte al PSD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei