Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 dec 2009 - Anul XIV, nr. 294 (4280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Condiţiile PNL nu sunt flexibile deloc, Iohannis e de dorit premier cu guvern politic

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat la finalul DP, că acele condiţii impuse de liberali la negocieri, fie premier liberal, fie premier independent, nu sunt deloc flexibile, menţionând că pentru PNL e de dorit ipoteza ca Iohannis să fie premier independent pentru un guvern politic.
Întrebat dacă PNL ar fi de acord cu un guvern de tehnocraţi, cu premier din afara partidelor, Antonescu a replicat că liberalii au stabilit un mandat pentru negocieri, fiind pentru un guvern politic, dar fiind de dorit ca Iohannis să fie premierul independent în fruntea acestui Guvern.
"Noi avem acest mandat de negociere cu care discutăm cu celelalte partide parlamentare. Deocamdată noi credem că este nevoie de un guvern politic şi atunci când vorbeam despre guvernul Johannis vorbeam despre un premier independent, ceea ce nu este nici acum exclus din punctul nostru de vedere, ba chiar de dorit, dar cu un guvern politic", a spus Antonescu.
Întrebat în privinţa felixibilităţii condiţiilor impuse, în special aceea a unui premier liberal sau independent, Antonescu a replicat: "Nu sunt flexibile deloc, sunt clare".
"Există doar două posibilităţi în care PNL intră într-un guvern, cu prim-ministru al său sau cu un prim-ministru o personalitate despre care să fim convinşi că e o garanţie tocmai pentru echilibrul politic de care vorbeam. În ceea ce priveşte cazuri de incompetenţă notorie, aş putea să enumăr aici sau să introduc în această categorie, de pildă, membri ai unui Guvern care au căzut în urma unei moţiuni de cenzură, de pildă membri ai unui Guvern, din 2009 sau din orice guvern anterior, care la bilanţul pe criterii foarte clare admise public ca fiind un bilanţ catastrofal. Nu sunt condiţii pe care le inventăm ca să nu fim colegi de guvern cu cine ştie ce persoană mai discutată de la un partid sau altul, am angajat aceste criterii şi când am discutat cu majoritatea PSD-UDMR despre guvernul Johannis", a explicat liberalul.
El a argumentat că liberalii nu s-au gândit încă la personalitatea care ar putea conduce Guvernul, adăugând că "există oameni de calitate în România" în care forţele politice pot avea încredere şi despre care pot discuta în condiţiile de prim-miniştri", precum Mugur Isărescu, care în opinia sa era o variantă "absolut de abordat", dar nu şi singura.
"Am pretins pe timpul campaniei electorale că avem soluţii, că ştim ce se poate face pentru România, ar fi incorect acum să spunem nu ştiu, descurcaţi-vă, noi ne dăm la o parte. Faptul că Traian Băsescu câştigă să zicem mandatul prezidenţial, nu înseamnă că automat guvernarea revine PD, care-şi caută aliaţi. Înseamnă că discuţia, indiferent de cine e preşedinte, se reia la nivelul Parlamentului, a partidelor parlamentare, pentru a degaja o majoritate", a spus Antonescu, menţionând, în schimb, că, pentru el, Klaus Iohannis ar putea fi în continuare acea personalitate care să ocupe postul de premier independent pentru Guvernul din care să facă parte şi PNL.
Liderul PNL a menţionat că, din punctul său de vedere, nu s-a schimbat nimic din cea ce a crezut şi crede despre Klaus Iohannis, dar că, din punctul acestuia de vedere, a înţeles că nu este deschis către o asemenea variantă, anunţând că va discuta din nou cu Iohannis dacă se va ajunge la negocieri privind un premier independent.
"Dacă vom ajunge cu partide cu care să facem o majoritate, faza în care să deliberăm asupra independentului respectiv, eu am să mai fac un apel la Klaus Iohannis să-l întreb dacă n-ar fi dispus să reintre în discuţie. Dar cred că deocamdată nu ne putem permite să discutăm această ipoteză peste decizia pe care Klaus Iohannis a anunţat-o", a mai spus Crin Antonescu.
Întrebat dacă, în opinia sa, ameninţarea cu moartea la adresa lui Iohannis are vreo legătură cu propunerea sa pentru funcţia de premier, Antonescu a replicat: "E regretabil ce s-a întâmplat şi cred că trebuie repede dat de urma acestei întâmplări".
"Nu-mi permit şi nu vreau să cred că are vreo legătură, nu-mi permit nici să decretez eu că n-are nici o legătură. Cred că aici există poliţie sau organisme care trebuie să-şi facă datoria, că nu e de joacă. Societatea românească a acumulat foarte multă tensiune legată de spaţiul politic, o violenţă din ce în ce mai sportită la nivelul limbajului, la nivelul confruntărilor politice, la nivelul campaniei electorale şi trebuie să fim foarte precauţi, pentru că există foarte multe pasiuni, dacă vă uitaţi pe net pe forumuri, veţi vedea foarte multe forme de psihoză, de paranoia, de anormalitate, o violenţă incredibilă acolo şi nu ne garantează nimeni că, dacă nu suntem atenţi la un moment dat, ea nu se converteşte în fapt real", a conchis liderul PNL.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Condiţiile PNL nu sunt flexibile deloc, Iohannis e de dorit premier cu guvern politic.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Condiţiile PNL nu sunt flexibile deloc, Iohannis e de dorit premier cu guvern politic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei