Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 nov 2009 - Anul XIV, nr. 278 (4264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Obiectivele programului de guvernare PSD-PNL: stoparea crizei, relansarea economică, locuri de muncă

Liderii PNL şi PSD au avut, ieri, o primă discuţie privind programul de guvernare, stabilind ca obiective strategice stoparea crizei economice, relansarea economică, crearea de locuri de muncă şi atragerea de capital privat, priorităţile fiind infrastructura, agricultura, educaţia şi sănătatea.
Vicepreşedintele PSD Constantin Niţă a declarat, la finalul întâlnirii, că "a fost o discuţie pe un început de gândire a programului economic", fiind discutate "câteva chestiuni legate de obiectivul principal al unui viitor program economic: stoparea căderii economice, relansarea economică şi crearea de noi locuri de muncă", acesta fiind "obiectivul strategic al viitorului program de guvernare".
"S-au discutat principiile, modalităţile de realizare a acestui obiectiv şi domeniile prioritare. S-a dat răspuns şi la câteva discuţii care au apărut în această perioadă, mai ales a domnului prim-ministru Boc, care ne spunea că noi vom creşte taxele şi impozitele. Vreau să reafirm cu putere că sub nici o formă nu vom creşte nici cota unică, nici TVA, nu vom creşte nici o taxă şi nici un impozit. Prin urmare, vom rămâne la acelaşi nivel de impozitare ca şi până în prezent. În afara faptului că vom menţine cota unică, vom elimina impozitul minim pe cifra de afaceri (impozitul forfetar - n.r.) şi vom începe analizele referitoare la reducerea CAS-ului pentru a putea să dăm posibilitatea creării de noi locuri de muncă. Rămâne în continuare neimpozitarea profitului reinvestit şi ne gândim şi la alte soluţii anticriză care vor fi prezentate într-un program anticriză pe termen scurt, şase - nouă luni", a spus Niţă.
Social-democratul a mai spus că au fost discutate şi "câteva probleme legate de principiile care vor sta la baza acestui obiectiv strategic, principii care au în vedere bugetarea multianuală, transparenţa cheltuirii banului public, atragerea de fonduri comunitare".
"Toate aceste lucruri sunt făcute cu un singur scop, acela de a stopa căderea economică şi de a găsi cele mai bune mijloace pentru relansarea economiei", a mai spus Constiantin Niţă.
La rândul său, liderul PNL Relu Fenechiu a spus că, în întâlnirea de aproximativ o oră, reprezentanţii PNL şi PSD au reuşit să se pună de acord asupra "principalelor obiective, principii, mijloace şi domenii prioritare pentru un viitor program de guvernare".
"Nu am discutat astăzi despre un program de guvernare detaliat. Despre aceste lucruri vom discuta doar atunci când va fi prezent şi premierul propus de PSD-PNL-UMDR şi minorităţi, domnul Klaus Iohannis. Până atunci, am discutat despre obiectivul prioritar strategic al acestui Guvern, care este stoparea crizei economice, ieşirea din criză, relansarea economică şi crearea de locuri de muncă. Am stabilit cinci domenii prioritare, pentru viitoarea Guvernare: infrastructură, agricultură şi dezvoltare rurală, educaţie, sănătate şi protecţie socială", a spus Fenechiu.
El a subliniat că noutatea programului de guvernare constă în "ceea ce nu s-a întâmplat timp de 20 de ani" şi anume "atragerea masivă de capital privat pentru dezvoltarea infrastructurii din România, infrastructură care nu se poate dezvolta pentru că bugetul nu are resurse decât prin atragerea de capital privat".
"Nu inventăm noi roata, aşa au făcut majoritatea ţărilor din Europa şi din lume şi sperăm din toată inima că în următorii ani România va fi un şantier şi după aceasta vom putea într-adevăr să venim în faţa oamenilor să le spunem: astea sunt realizările noastre în domeniul infrastructurii. În afară de principii şi obiective, am discutat şi prin mijloacele prin care vrem să îndeplinim aceste obiective şi în special cele prin care dorim să îndeplinim obiectivul strategic, cel al stopării declinului economic. Toate aceste materiale le veţi avea în câteva zile, vor fi făcute publice", a afirmat Relu Fenechiu.
La rândul său, întrebat când estimează că va fi finalizat programul de guvernare, Constantin Niţă a declarat că aceasta se va întâmpla "în funcţie de discuţia şi cu viitorul premier".
"Va trebui să vedem exact ce doreşte şi primul-ministru şi ceea ce putem face în condiţiile unei economii de criză afectate puternic", a spus Niţă, adăugând că prima întâlnire cu Iohannis va avea loc "probabil săptămâna viitoare".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obiectivele programului de guvernare PSD-PNL: stoparea crizei, relansarea economică, locuri de muncă.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obiectivele programului de guvernare PSD-PNL: stoparea crizei, relansarea economică, locuri de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei