Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 242 (7243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Eugen Bejinariu: După preluarea şchiopătândă a puterii, PNL şi USR au declanşat o retorică violentă faţă de PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a precizat că după preluarea puterii în România, PNL şi USR au declanşat o retorică violentă faţă de PSD. Eugen Bejinariu a amintit că opoziţia de dreapta, formată din PNL, şi „cea neo-marxistă”, USR, au reuşit să adune pas cu pas îndeajuns de mulţi parlamentari ca să treacă o moţiune de cenzură. „Au încropit, cu şantaje, ameninţări şi maşina ambulanţei, o majoritate de conjunctură, cât să dea jos Guvernul PSD. Urmează să asistăm la felul în care îşi vor etala disensiunile, orgoliile şi agendele meschine; atât de diferite şi de ego-centrate încât nu mai încape nicăieri profesionalismul pe care îl clamau până acum”, a spus Eugen Bejinariu.

El a afirmat că odată cu preluarea şchiopătândă a puterii au declanşat o retorică mai agresivă, violentă chiar, care vizează nu numai membrii guvernului şi parlamentarii PSD, ci psd-iştii în general, atât membrii de partid, cât şi susţinătorii şi votanţii. „O atitudine fascistoidă s-a instalat în discursul noilor actori ai puterii, au trecut de la lupta legitimă a opoziţiei cu un partid de guvernământ, la războiul cu jumătate din poporul pe care vor să-l guverneze. Este o atitudine deopotrivă iresponsabilă şi primejdioasă. Va reuşi să creeze zgomot asurzitor, va reuşi să instaleze o ură sporită, să divizeze în plus societatea, să propage minciuni despre <moştenirea dezastruoasă> şi să adauge accente toxice de comportament social, dar nu va reuşi să întunece minţile oamenilor raţionali şi nici să modifice realitatea guvernării noastre de succes”, a declarat deputatul PSD de Suceava. El a subliniat faptul că România încheie şase ani de creştere economică record în Europa, sub guvernare PSD, şi a explicat că în aceşti ani au crescut salariile, au crescut pensiile, a scăzut TVA-ul, a crescut consumul, s-a stimulat piaţa turismului şi a construcţiilor şi peste 1,3 milioane de oameni au depăşit pragul sărăciei, au scăzut taxele pentru micro-întreprinderi, cele care contribuie în cea mai mare măsură la bugetul de taxe şi impozite al României, a scăzut impozitul pe venit, exporturile au crescut cu 80%, salariul mediu s-a dublat, iar numărul locurilor de muncă a crescut cu peste 700.000, s-a păstrat deficitul, s-au gestionat inflaţia şi dobânzile bancare.

„Ne-am onorat promisiunile faţă de oameni, faţă de toate categoriile de oameni. N-am neglijat nici cetăţenii din categorii defavorizate, nici mediul de afaceri, nici agenda internaţională în timp ce gestionam Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, ne-am făcut datoria, aşa cum am promis, şi ştim că atunci când oamenii vor da deoparte discursul urii promovat de PNL şi USR vor pune ştampila votului lor în dreptul partidului care a contribuit în mod concret la o viaţă mai bună pentru români”, a declarat Bejinariu, care a adăugat că PSD respinge cu toată fermitatea retorica urii şi atitudinea “războinică” a membrilor PNL şi USR+. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eugen Bejinariu: După preluarea şchiopătândă a puterii, PNL şi USR au declanşat o retorică violentă faţă de PSD.
 Vizualizări articol: 1690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Eugen Bejinariu: După preluarea şchiopătândă a puterii, PNL şi USR au declanşat o retorică violentă faţă de PSD1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei