Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 219 (6929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

PMP susține referendumul pentru familie şi consideră că partidele nu trebuie să se implice în campanie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat sâmbătă, la Suceava, că acest partid susține referendumul pentru familie din 6 – 7 octombrie a.c. şi a condamnat încercarea PSD de a-l confisca. Eugen Tomac consideră că partidele politice nu trebuie să se implice în campania pentru referendum, în condițiile în care acesta a fost inițiat de cultele creştine din România. „Această inițiativă trebuie să rămână una cetățenească, în care se dezbate un lucru cât se poate de clar, şi anume art. 48 din Constituție. Elimină un cuvânt şi adaugă două. Respectiv este eliminat cuvântul soți, cu referire la căsătoria dintre soți, şi căsătoria este definită între un bărbat şi o femeie”, a explicat Tomac. El a precizat că orice speculație în plus şi orice încercare a PSD de a confisca acest referendum nu face decât să creeze mai multă confuzie. „Asta pentru că şi modul cum au pregătit acest referendum, cum l-au anunțat şi cum au încercat să-l confişte arată cât de nepregătiți sunt. Și, de altfel, ştim foarte bine că PSD este urmaşul Partidului Comunist, iar comuniştii au fost cei care au prigonit cel mai mult creştinii în secolul trecut. Și mă refer la toate bisericile, nu doar la Biserica Ortodoxă Română. De asta, mesajul lor nu este nici sincer, nici credibil, ci doar o încercare, sper eu nereuşită, de a confisca o inițiativă cetățenească”, a spus liderul PMP.

Eugen Tomac le-a recomandat tuturor membrilor PMP şi simpatizanților să participe la referendumul din 6 – 7 octombrie şi să voteze „Da”. „Nu este o inițiativă a partidelor, a politicului, dar aici trebuie să avem discernământ. Și în democrație opțiunea ți-o exprimi prin vot inclusiv la un referendum”, a mai spus Tomac. El a declarat că nu este de acord cu încercarea de a scinda societatea şi de a o duce în eroare, precizând că a observat că există foarte multe opinii, îndemnuri la boicot şi nu numai. „Nu este un referendum al PSD. Este despre articolul 48 din Constituție. Și lucrurile ar trebui să rămână în această logică, fără a-i da alte conotații. Pentru că orice interpretare creează mai mult rău şi mai multă confuzie”, a afirmat preşedintele PMP. El consideră că statul nu şi-a făcut datoria pe deplin la acest referendum, pentru că întrebarea de pe buletinul de vot poate crea confuzii. „Și aici este vina celor de Guvernare pentru că nu au ajustat întregul cadru legislativ astfel încât în întrebarea de la referendum cetățenii să ştie foarte clar ce votează. Nu să facă o trimitere doar la lege. Trebuie să fie aşa cum s-a votat la referendumul din 2009, când oamenii au ştiut că votează pentru reducerea numărului de parlamentari la 300”, a încheiat Tomac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PMP susține referendumul pentru familie şi consideră că partidele nu trebuie să se implice în campanie.
 Vizualizări articol: 1476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PMP susține referendumul pentru familie şi consideră că partidele nu trebuie să se implice în campanie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei