Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 219 (6929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers pentru demitere

Senatorul PNL Daniel Cadariu a întocmit şi a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Transporturilor, Lucian Șova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Daniel Constantin Cadariu a întocmit şi a depus, la Senat, o moţiune simplă împotriva ministrului Transporturilor, Lucian Șova. Daniel Cadariu a precizat că moţiunea, intitulată „România sub orânduirea PSD – ruşinea Europei la infrastructura de transport” a fost înregistrată la Senat, urmând să o prezinte în şedinţa de miercuri, 3 octombrie 2018, după care aceasta va fi dezbătută şi votată. „Acum două săptămâni am solicitat public demisia ministrului Transporturilor, domnul Lucian Șova, motivat de faptul că, în perioada în care acesta a <condus> Ministerul Transporturilor, a adus în stare de dezastru sectorul rutier şi calea ferată din România. Întrucât nici acesta, dar nici doamna prim-ministru nu s-au <obosit> să reacţioneze în vreun fel, Biroul Politic Naţional al PNL a decis, în data de 24 septembrie 2018, depunerea unei moţiuni simple împotriva acestui ministru”, a declarat Daniel Cadariu. De precizat că acesta a primit sarcina de a întocmi şi de a depune această moţiune împotriva ministrului Transporturilor.

Senatorul PNL de Suceava şi-a exprimat speranţa că majoritatea colegilor săi din Senat, înţelegând gravitatea situaţiei din sectorul de transporturi din România, vor vota moţiunea pentru ca „acest ministru, total incompetent şi depăşit de situaţie, să plece acasă”.

În moţiunea depusă, Daniel Cadariu atrage atenţia că în acest moment infrastructura rutieră a României este „praf”. „Fără autostrăzi noi, cu autostrăzi vechi, neîntreţinute, cu drumuri naţionale în mare parte impracticabile, pline de gropi şi cu poduri care au depăşit cu zeci de ani perioada de folosinţă - nu mai vorbim de perioade de garanţie.  Aceste realităţi generează zilnic blocaje în trafic în aproape toate localităţile din ţară, dar mai cu seamă în municipii şi oraşe”, a spus Cadariu. El a adăugat că şi în ceea ce priveşte transportul pe calea ferată, lucrurile sunt de-a dreptul dramatice, precizând faptul că timpul de deplasare pe calea ferată din România duce deja la izolarea feroviară a ţării.

„În programul de guvernare, PSD ne-a desenat şi ne-a prezentat hărţi cu mii de kilometri de drumuri care urmau să fie construiţi, însă, ca în toate domeniile, promisiunile celor de la PSD au rămas neonorate după ce aceştia au ajuns la putere. În fapt, infrastructura rutieră a rămas repetentă şi în acest an şi constituie o piedică majoră pentru dezvoltarea economiei naţionale. Iar una dintre problemele majore ale României, cu impact negativ semnificativ asupra stării economice şi sociale a ţării, este absenţa unei reţele satisfăcătoare de transport rutier rapid”, a precizat senatorul liberal.

 

Cadariu către Lucian Șova: „Sunteţi un veritabil ministru antiautostrăzi”

Cadariu consideră că un ministru al Transporturilor ar trebui să fie un campion al infrastructurii şi un susţinător al autostrăzilor. „Dumneavoastră, din contră, sunteţi un veritabil ministru antiautostrăzi. Pentru dumneavoastră, prezenţa autostrăzilor ar determina plecarea multinaţionalelor odată cu locurile de muncă bine plătite. Asta este logica PSD privind infrastructura, asta explică de ce nu avem nici drumuri moderne, dar nici salarii decente pentru români. De altfel, mandatul dumneavoastră este un şir de declaraţii sfidătoare şi arogante, de gafe, de nerealizări, blocaje şi decizii dezastruoase”, a mai spus Daniel Cadariu în moţiunea depusă la Senat. El a subliniat faptul că actualul ministru „a făcut praf” toate proiectele mari de infrastructură, începând cu autostrăzile care ar trebui să treacă peste munţii Carpaţi. El a dat ca exemplu autostrada Târgu Mureş – Iaşi, care reprezintă legătura Moldovei cu Europa, vitală pentru economia acestei regiuni. 

 

Cadariu consideră că ministrul Transporturilor nu doreşte să folosească fondurile europene

Daniel Cadariu a precizat că deşi Comisia Europeană a transmis oficial că această autostradă este eligibilă, ministrul Lucian Șova a reziliat contractul pentru realizarea studiilor geotehnice pentru cei 100 de kilometri din Transilvania ai autostrăzii, cu toate că acest contract avea finanţare din fonduri europene.

Astfel, el a arătat că ministrul Transporturilor nu îşi doreşte să folosească fondurile europene pentru infrastructura de transport. „Chiar colega dumneavoastră de partid, doamna comisar european Corina Creţu, a tras un semnal de alarmă şi s-a declarat extrem de îngrijorată. Un singur proiect a fost depus de România pe Programul Operaţional Infrastructură Mare, neexistând alte proiecte noi pe infrastructura de transport. În loc sa ia act de avertizările Comisiei Europene, domnul Lucian Șova alege să dezinformeze colegii de guvernare şi opinia publică”, a mai spus Cadariu. Senatorul PNL de Suceava consideră că Lucian Șova este complet depăşit de situaţie, nu poate gestiona problemele de la nivelul Ministerului Transporturilor, motiv pentru care trebuie să plece din funcţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PNL Daniel Cadariu a întocmit şi a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Transporturilor, Lucian Șova.
 Vizualizări articol: 1455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorul PNL Daniel Cadariu a întocmit şi a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Transporturilor, Lucian Șova0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei