Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 219 (6929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Promovare

Bucovina va putea fi parcursă la pas sau cu bicicleta pe Via Transilvanica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a devenit partener într-un nou proiect de amploare pentru promovarea acestei zone a ţării. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că sâmbăta trecută a avut loc o întâlnire în cadrul proiectului Via Transilvanica, la sediul Tășuleasa Social. Gheorghe Flutur a precizat că în cadrul întâlnirii au fost discutate propunerile județului Suceava pentru traseul Via Transilvanica. La întâlnire au participat oficialități din județele Suceava și Bistrița-Năsăud. De asemenea, cu această ocazie, în zona Țara Dornelor au fost inaugurați primii kilometri din traseul care va străbate județul Suceava și care face legătura cu Ardealul.

În cadrul discuţiilor, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a propus și susținut ca traseul principal să fie unul care să includă traseul pelerinilor, stabilit în cadrul  Proiectului „Pelerin în Bucovina”, având ca punte de maxim interes mănăstirile aflate în patrimoniul UNESCO. Flutur a propus ca traseul să fie extins astfel încât să pună în valoare drumul „Maria Tereza”, Masivul Călimani cu caldera vulcanică, precum și rezervațiile naturale 12 Apostoli, Codrii seculari Giumalău, Vf. Rarău, Codrii seculari Slătioara, aceștia din urmă fiind incluși în lista UNESCO, precum și Basilica Minor din Cacica. El a arătat că urmează să se amenajeze variante și ramificații pe traseu care să pună în valoare obiectivele turistice locale.

„Județul Suceava are cea mai lungă porțiune a drumului, aproximativ 200 de kilometri din cei 1.000 km, cât va avea întregul traseu. Traseul leagă Putna de Drobeta-Turnu Severin, străbătând 10 județe. Este un drum care leagă provincii istorice românești și putem spune, în acest an al Centenarului, că va fi și un drum care unește”, a declarat Gheorghe Flutur.

Şeful administraţiei judeţene consideră că Via Transilvanica va deveni o rută de interes european, pe modelul El Camino, putând a fi străbătută în întregime sau pe etape, și va reprezenta în sine un obiectiv de interes pentru turiști din întreaga lume care vor dori să descopere România pe jos sau cu bicicleta.

Gheorghe Flutur a dat asigurări că pentru cei pasionați de cunoaștere și călătorie, Bucovina este pregătită să le ofere obiective turistice și peisaje inegalabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucovina va putea fi parcursă la pas sau cu bicicleta pe Via Transilvanica.
 Vizualizări articol: 3370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Bucovina va putea fi parcursă la pas sau cu bicicleta pe Via Transilvanica3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei