Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 83 (6793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţie politică

Dumitru Mihalescul: Bucovina este capitala turismului românesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul afirmă într-o declaraţie politică că turismul românesc a avut şi are încă enorm de oferit tuturor celor care doresc să petreacă momente de linişte, de odihnă şi de reculegere, mai ales cu ocazia sfintelor sărbători creştine. Puţine ţări din lume se pot lăuda că dispun de o bogăţie atât de mare a ofertei turistice, aşa cum are România, mare şi litoral, râuri, fluviu şi deltă, dealuri, coline şi munţi acoperiţi de păduri sălbatice. Mihalescul a subliniat că şi cel mai pretenţios turist occidental nu va putea spune că în România nu poate găsi tot ceea ce îşi doreşte. Parlamentarul mai arată că pe lângă bogăţia naturii şi a formelor de relief, România oferă tuturor turiştilor, români sau străini, una dintre cele mai consistente pagini din istoria tumultoasă a acestui colţ din Europa de sud-est, atât din punctul de vedere al cetăţilor de scaun, aşezărilor domneşti şi al izvoarelor istorice, dar, mai ales, din punctul de vedere al rădăcinilor răsăritene ale creştinismului european, mai exact mănăstiri fără egal în lume, chilii şi biserici creştine construite înainte ca alte popoare să se constituie ca naţiuni.

Dumitru Mihalescul a declarat: „Mă bucură nespus de mult faptul că, într-o viaţă tot mai învolburată, tot mai grea şi cu tot mai puţin timp liber, românii au început să acorde o atenţie mai mare turismului ecumenic şi evanghelic şi nu au uitat să cinstească Învierea Domnului. De departe cel mai mare câştig este acela că în această perioadă foarte mulţi tineri şi adolescenţi au venit în Bucovina pentru a sărbători Învierea Domnului Isus Hristos. Este de apreciat că tinerii vin din nou în Casa Domnului şi că ştiu să aprecieze sacrificiul făcut de fiul lui Dumnezeu pentru noi toţi şi, mai ales, că sunt conştienţi că morala şi valorile creştine le pot asigura un viitor luminos şi drept. Am spus şi repet faptul că mă bucură reîntoarcerea românilor la Dumnezeu, mai ales pentru faptul că a veni din Oltenia, Muntenia, Dobrogea sau chiar din Ardeal până în Bucovina nu este o misiune tocmai uşoară. Apreciez enorm că românii nu s-au temut de infrastructura deficitară, de drumurile proaste şi căile ferate învechite şi au venit în număr atât de mare, chiar dacă au fost nevoiţi să parcurgă sute de kilometri şi să aştepte ore în şir până să ajungă în ţinutul Bucovinei”.

 

Turismul ecumenic bucovinean nu trebuie să fie numai o prioritate locală sau naţională, ci chiar o preocupare internaţională

Mihalescul mai afirmă că este cert că Bucovina a devenit de mult timp capitala turismului din România şi capitala turismului ecumenic pentru o bună parte din creştinătatea europeană, iar acest lucru este ştiut de aproape toţi românii, chiar şi de către turiştii străini, „însă pare să nu fie cunoscut de nici unul dintre miniştrii sau guvernele care au condus soarta ţării noastre, mai ales în ultimii ani de creştere economică”. Turismul pentru Bucovina este sursa principală a economiei locale, „într-o regiune în care nici investiţiile publice, nici investiţiile private mari şi nici investitorii străini nu au ajuns, aşa cum speram imediat după aderarea la Uniunea Europeană”, a menţionat Mihalescul. „De aceea, orice antreprenor care vrea să crească serviciile de turism, să ofere condiţii mai bune şi la preţuri accesibile trebuie încurajat cu toată forţa de către statul român. De asemenea, turismul ecumenic bucovinean nu trebuie să fie numai o prioritate locală sau naţională, ci chiar o preocupare internaţională, pentru că salba nepreţuită de mănăstiri din Bucovina este, în cea mai mare parte, o componentă de bază a Patrimoniului Internaţional construit al UNESCO. Politicienii ar trebui să se îngrijească de această moştenire şi să fie atenţi la ceea ce îşi doresc tot mai mult românii. Într-o lume în care valorile creştine par ameninţate din toate părţile şi cu toate mijloacele, românii vor să se întoarcă la Dumnezeu. Trebuie şi merită să încercăm să-i sprijinim!”, a încheiat Dumitru Mihalescul, deputatul PNL ales în circumscripţia electorală nr. 35 Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Mihalescul: Bucovina este capitala turismului românesc.
 Vizualizări articol: 1782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dumitru Mihalescul: Bucovina este capitala turismului românesc5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei