Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 83 (6793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ce e cu adevărat periculos?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chestia aia cu "cel mai periculos scor e 2-0" e deja istorie. Aproape tot ce ne-a fost dat să vedem în această săptămână în cupele europene duce la gândul că practic orice scor este periculos, indiferent de mărimea lui şi indiferent dacă returul urmează să aibă loc acasă sau în deplasare. Iar asta e valabil şi indiferent de ce echipă vorbim, fie ea o superputere ca Real sau Barcelona, fie una mediocră că Lazio. Cu atât mai bizare par răsturnările, cu cât sunt făcute şi ele de echipe din categorii de asemenea distanţate între ele: coloşi de tipul Juventus sau echipe de pluton, gen Roma. Înseamnă atunci că răsturnările, cu sau fără finalizare, mai au şi alte cauze. Prima dintre ele cred că este infatuarea, firească şi ea până la un punct, după ce meciurile tur s-au încheiat cu scoruri confortabile, ba încă şi dublate de realizări tehnice spectaculoase. Aşa a fost cazul Real-ului, cu 3 goluri nemaipomenite în tur, unul din ele fiind o veritabilă capodoperă, şi la fel stau lucrurile şi cu Barcelona. Că una dintre ele s-a salvat în extremis e deja altă poveste şi ţine de alinierea planetelor ori de psihicul fluieraşului. Ei, ajunşi aici, poate ar fi cazul să discutăm şi despre această deloc surprinzătoare explicaţie a răsturnărilor de scor: arbitrajele. Nu neapărat fiindcă sunt fan bolnav al Real-ului am să spun că după mine penalty-ul chiar asta a fost: penalty curat, nu invenţie. Ca om care a petrecut vreo 11 ani în iarbă, ca atacant, şi care a suportat sute multe de atacuri ale fundaşilor adverşi, zic că deşi faultul nu a fost unul dur, rămâne totuşi fault. E vorba despre ceea ce se numeşte "atac disproporţionat", chiar dacă a fost făcut cu intenţia de a lovi mingea. Până la minge însă, fundaşul l-a şi îmbrâncit pe atacantul nostru, ba l-a şi încălecat într-un mare fel, ajungându-i cu genunchii pe omoplaţi. Iar poziţia jucătorului Real-ului era una clară de gol: singur la minge, faţă în faţă cu portarul. Păi dacă în situaţia asta nu se acordă penalty, atunci când? Numai când trebuie să intervină SMURD-ul!? Da, e logic să se tânguie fanii lui Juve, cum tot normală e şi reacţia lui Buffon, disperat că iar îi fuge trofeul din faţa ochilor. Dar înainte de sentimentalisme, fotbalul se joacă după regulamente. Se judecă cu mintea, nu cu inima ori cu sinonimul acesteia în varianta Buffon, "coşul de gunoi". Real a făcut un joc mizerabil, catastrofal. Însă de salvat s-a salvat nu prin fraudă, ci printr-o decizie absolut corectă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce e cu adevărat periculos?.
 Vizualizări articol: 1559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Ce e cu adevărat periculos?3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei