Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 83 (6793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru dezvoltare

Deputatul Ioan Balan doreşte „un pact pentru investiţii” pentru Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Subdezvoltarea, sărăcia şi lipsa locurilor de muncă din zona Moldovei au fost subiectele abordate de deputatul PNL de Suceava Ioan Balan într-o declaraţie susţinută zilele trecute. În tentativa de a urni lucrurile în direcţia dorită, parlamentarul sucevean şi-a exprimat dorinţa de a se materializa „un pact pentru investiţii în cea mai săracă regiune din Uniunea Europeană”, un pact la care să adere inclusiv aleşii PSD şi ALDE.

„Lansez un apel public către toţi deputaţii, senatorii şi aleşii locali din arcul guvernamental, pentru a susţine proiectele urgente de investiţii necesare Moldovei, de la Milcov şi până în Nord, la Siret. La peste zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană avem obligaţia de elimina discrepanţele de dezvoltare din interiorul ţării, cât mai rapid. Toţi românii au dreptul la un nivel de trai decent, fie că se numesc munteni, ardeleni, olteni, dobrogeni, bănăţeni, moldoveni sau bucovineni”, a opinat Ioan Balan.

Deputatul liberal a mai amintit că mii de agenţi economici din zona Moldovei se luptă din greu să îşi menţină afacerile pe linia de plutire, să ofere locuri de muncă pentru moldoveni şi să îşi plătească obligaţiile fiscale înainte de termenele legale.

„Pentru aceşti agenţi economici Guvernul a promis în sutele de pagini ale Programului de guvernare numai lapte şi miere, spunând că vor implementa măsuri pentru a-i sprijini să reziste provocărilor pieţei şi să se dezvolte pentru a deveni competitivi. Au trecut mai bine de 15 luni de guvernare, iar pentru antreprenorii români oneşti nu s-a făcut nimic”, a arătat Ioan Balan.

Pentru o schimbare radicală a lucrurilor, parlamentarul sucevean crede că investiţiile publice trebuie să treacă de la etapa declaraţiilor, a mâzgălelilor pe harta ţării, la cea a faptelor, la cea a şantierelor pe care să se lucreze 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

„Deşi Moldova este în topul priorităţilor MasterPlanului investiţiilor pentru transporturi, până acum nici un şantier nou nu s-a demarat efectiv. Nici un membru al Guvernului nu mai poate invoca astăzi lipsa banilor, pentru că de dimineaţa şi până seara miniştri ne spun că economia duduie, că bani la buget sunt suficienţi, iar fondurile europene abia aşteaptă să fie utilizate. Aşadar, proiectele există, priorităţile sunt definite, banii există şi ei, iar ceea ce mai lipseşte este doar voinţa politică. Cu responsabilitatea cuvenită pentru poporul român, se pot demara imediat proiectele pentru modernizarea drumurilor şi căilor ferate din Moldova, pentru traversarea Carpaţilor de la Est la Vest, prin mult aşteptatele drumuri rapide care să lege provinciile istorice ale aceluiaşi neam. Investiţiile publice reale sunt cele care creează efectele de antrenare şi pentru industrie, adică exact pentru acel domeniu extrem de slab dezvoltat în Moldova”, a mai spus Ioan Balan.

Pentru ca totul să nu rămână în continuare la stadiul de promisiuni, deputatul liberal a făcut apel la sucevenii care fac parte din diferite ministere pentru a se implica în atragerea de investitori şi pentru a contribui la dezvoltarea zonei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan doreşte „un pact pentru investiţii” pentru Moldova.
 Vizualizări articol: 1747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan doreşte „un pact pentru investiţii” pentru Moldova5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei