Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 83 (6793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modernizări

Ștrandul Ițcani ar putea fi dat din nou în folosință, de anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ștrandul municipiului Suceava, la care se ajunge de pe strada Traian Vuia, mergând la dreapta, în sensul giratoriu dinspre podul de la Iţcani, ar putea fi redeschis anul acesta, după o „pauză” de doi ani.

Până anul trecut, Ștrandul Ițcani a fost concesionat unui operator privat, care a intrat în insolvență, contractul fiind reziliat, în cele din urmă, prin decizie de Consiliu Local. Ulterior, conducerea municipalității sucevene a anunțat demararea unui proiect de modernizare a acestei baze de recreere.

„Suntem la faza de expertiză a bazinelor. Am încercat să ne mișcăm cât de repede posibil, dar sunt etape obligatorii pe care trebuie să le parcurgem. Mi-aș dori să putem redeschide ştrandul de anul acesta”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Planurile de modernizare a Ștrandului Ițcani prevăd nu doar reabilitarea celor trei bazine de înot – două pentru copii şi unul pentru adulţi, cu o adâncime de 2,4 metri, ci și dotarea acestora cu instalații de încălzire a apei.

Astfel, sucevenii vor avea unde merge să înoate chiar și în zilele răcoroase de primăvară sau toamnă.

Investiția necesară este estimată la maximum un milion de euro, ceea ce ar include și amenajarea de locuri de joacă pentru copii, pe spațiile libere existente în jurul bazinelor de înot.

Inițial, intenția conducerii Primăriei Suceava a fost de a propune modernizarea ştrandului din fonduri europene, dar cum durata de implementare și realizare a proiectelor cu finanțări externe este foarte mare, de cel puțin 2-3 ani, s-a ajuns la concluzia că investiția este necesară din fonduri proprii, astfel încât sucevenii să aibă acces cât mai rapid la aceste facilități.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ștrandul Ițcani ar putea fi dat din nou în folosință, de anul acesta.
 Vizualizări articol: 2468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ștrandul Ițcani ar putea fi dat din nou în folosință, de anul acesta3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei