Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iun 2016 - Anul XXI, nr. 128 (6241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri

Consilierul judeţean Petru Preutescu va candida din partea ALDE pentru Primăria Vama

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul judeţean Petru Preutescu va candida din partea ALDE pentru funcţia de primar al comunei Vama. Petru Preutescu ne-a declarat că în calitate de consilier local, dar şi de consilier judeţean, în mandatul 2012 – 2016, a acumulat experienţa necesară în administraţie pentru a conduce primăria din Vama. Preutescu a ţinut să precizeze că din momentul în care a preluat funcţia de consilier judeţean a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a sprijini comuna Vama.

„Am atras fonduri de peste şase miliarde de lei vechi pentru comuna Vama, prin puterea votului meu în comisia de buget – finanţe şi la Consiliul Judeţean. Mai mult, am promovat comuna Vama în toate delegaţiile din care am făcut parte, în calitate de consilier local şi judeţean, atât în străinătate, în ţări precum Germania sau Franţa, cât şi în ţară, invitând turiştii să viziteze comuna noastră”, a spus candidatul ALDE pentru Primăria Vama.

Petru Preutescu a adăugat că tot în calitate de consilier judeţean a ajutat la obţinerea unei sume de 14.000 de lei pentru trei locuitori din Vama ale căror case au fost afectate de un puternic incendiu, suma fiind aprobată de deliberativul judeţean în urma demersurilor sale pe care le-a avut în cadrul CJ Suceava.

„De asemenea, am sprijinit toate bisericile din comuna Vama, prin informare şi implicare directă, pentru accesarea fondurilor nerambursabile acordate de Consiliul Judeţean Suceava. Mai mult, am sprijinit, atât cât mi-a stat în putere, toate persoanele care au apelat la mine pentru rezolvarea diferitelor probleme pe care le aveau cu administraţia locală sau cu instituţiile judeţene”, a arătat Petru Preutescu.

El consideră că în calitate de membru al comisiei de evaluare a Concursului Interjudeţean „Floare de Bucovina”, pentru desemnarea celei mai bine administrate localităţi sucevene, a acumulat o bogată experienţă în abordarea problemelor administrative ale comunităţilor locale.

 

Proiect pentru deschiderea unei grădiniţe noi cu program prelungit

Pe de altă parte, candidatul ALDE pentru Primăria Vama a subliniat faptul că programul său electoral pentru următorii ani, pe care îl va realiza în calitate de primar, conţine proiecte concrete, în toate domeniile, pentru dezvoltarea acestei comune.

Preutescu a spus, în primul rând, că va actualiza planul urbanistic general al comunei, pentru a putea accesa proiecte de infrastructură cu finanţare europeană şi, în acelaşi timp, în calitate de primar îi va susţine pe crescătorii de animale, prin înfiinţarea unei asociaţii cu scopul valorificării mai eficiente a produselor proprii şi va asigura distribuirea transparentă a păşunilor aflate în proprietatea primăriei. Petru Preutescu a arătat că unul dintre proiectele sale este şi cel pentru construcţia unei săli de sport în Vama, investiţie care va fi realizată pe fonduri europene. Un alt proiect pe care Petru Preutescu a anunţat că îl va realiza şi care este extrem de important pentru comuna Vama este şi cel pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare în zone precum dealul Runc, Molid, Prisaca Dornei, dar şi pe străzile din comună pe care vor putea fi realizate astfel de lucruri. „Voi face toate demersurile pentru includerea comunei Vama în Programul Naţional de Cadastru şi Carte Financiară, pentru intabularea gratuită a imobilelor, cu facilitarea înscrierii în programul Casa Verde 2016 şi obţinerea de finanţări pentru achiziţia de panouri solare sau alte instalaţii pentru producerea energiei”, a explicat candidatul ALDE pentru Primăria Vama. El a precizat că reabilitarea şi modernizarea drumurilor şi uliţelor din comună va reprezenta o altă prioritate a sa. Petru Preutescu le mai propune alegătorilor din comuna Vama să-i acorde votul pentru funcţia de primar pentru a implementa o serie de proiecte prin care va fi achiziţionată o autospecială de pompieri, va fi înfiinţată o grădiniţă cu program prelungit şi va fi amenajat un spaţiu adecvat pentru valorificarea fructelor de pădure în mod civilizat şi în siguranţă.

„Cu multă muncă, înţelepciune, încredere şi cu ajutorul lui Dumnezei putem face ca toate aceste obiective să devină realitate”, a încheiat Petru Preutescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierul judeţean Petru Preutescu va candida din partea ALDE pentru Primăria Vama.
 Vizualizări articol: 2004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierul judeţean Petru Preutescu va candida din partea ALDE pentru Primăria Vama0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei