Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iun 2016 - Anul XXI, nr. 128 (6241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări

Liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, susţine nevoia de modernizare a şcolilor din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, care candidează pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, a anunţat ieri că are în vedere implementarea unui proiect amplu şi consistent prin care toate şcolile din judeţ să fie aduse la standardul de autorizare sanitară şi ISU. Gheorghe Flutur a amintit că personal a făcut mai multe interpelări la Guvern, iar acum intenţionează să insiste pe acest subiect, pentru că sunt fonduri la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru astfel de lucrări. Flutur a arătat că în judeţul Suceava încă sunt foarte multe şcoli care nu au autorizaţie de funcţionare, multe dintre acestea neavând autorizaţie ISU. Liderul liberalilor suceveni a subliniat că în judeţul Suceava trebuie accelerate proiectele pentru modernizarea şcolilor, aducţiunea şi racordarea acestora la reţetele de apă şi canal, precum şi lucrări pentru îndeplinirea condiţiilor de autorizare ISU.
„În judeţul Suceava gradul de conectare la sistemul centralizat de apă potabilă este de circa 60%, iar la sistemul de canalizare sub 50%. Această situaţie are consecinţe grave asupra stării de sănătate a populaţiei. Astfel, sunt afectate comunităţi întregi, în special în mediul rural. E un semnal de alarmă în ceea ce priveşte consecinţa lipsei reţelelor de apă şi canalizare asupra funcţionării şcolilor din judeţul Suceava. Un indicator elocvent în acest sens îl reprezintă procentul foarte mare de unităţi şcolare care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare”, a declarat Gheorghe Flutur.

 

Flutur: Guvernul PSD ar fi reuşit autorizarea şcolilor sucevene în jumătate de secol

El a explicat că potrivit datelor de la Inspectoratul Școlar Judeţean Suceava, la începutul anului şcolar 2015-2016, doar 291 de unităţi şcolare din cele 794 aveau autorizaţie de funcţionare. Mai mult, potrivit Ministerului Educaţiei, din cele 2.430 de şcoli fără autorizaţie sanitară de funcţionare din ţară, aproape un sfert se află în judeţul Suceava.

„Fostul ministru al Educaţiei, domnul Sorin Mihai Cîmpeanu, afirma la începutul anului 2015 că una din priorităţi este reabilitarea tuturor unităţilor de învăţământ din întreaga ţară care nu deţin autorizaţie sanitară de funcţionare. După o evaluare în teritoriu la nivelul fiecărui judeţ, urma ca la sfârşitul lunii martie să se centralizeze datele, ca apoi să înceapă, din aprilie, alocarea resurselor financiare, încheierea contractelor de reabilitare şi începerea lucrărilor. Obiectivul declarat era acela ca, pe parcursul anului şcolar 2015-2016, toate şcolile să obţină autorizaţie sanitară de funcţionare. Ce s-a întâmplat în judeţul Suceava cu aceste autorizări?”, a spus preşedintele PNL Suceava. Gheorghe Flutur a arătat că în ultimii trei ani de guvernare PSD doar 45 de unităţi şcolare au fost autorizate.

„În acest ritm Guvernul PSD ar fi reuşit autorizarea şcolilor sucevene în jumătate de secol! De altfel, domnul Cîmpeanu recunoştea, la deschiderea anului şcolar că, faţă de anul trecut, la nivel naţional doar unu la sută dintre clădiri au obţinut autorizaţie de funcţionare”, a precizat Flutur, care a mai spus că în timp ce în Bucureşti unii dintre elevi vor avea tablete şi manuale digitale, mii de copii din sate învaţă în şcoli care nu au autorizaţie de funcţionare.

Gheorghe Flutur a arătat că statul este cel care are obligaţia să rezolve problema autorizării şcolilor, mai ales că majoritatea cazurilor se află în comunităţile mici, acolo unde există şi probleme financiare.

Flutur a explicat că în vederea asigurării condiţiilor elementare de igienă trebuie alocate fonduri astfel încât, în parteneriat cu administraţiile locale, să se realizeze conectarea şcolilor din judeţul Suceava la reţelele de apă potabilă şi canalizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, susţine nevoia de modernizare a şcolilor din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 2626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, susţine nevoia de modernizare a şcolilor din judeţul Suceava4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei