Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2016 - Anul XXI, nr. 121 (6234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Obiectiv

Prioritatea UNPR în viitorul Consiliu Judeţean Suceava va fi eliminarea disfuncţionalităţilor în promovarea şi finalizarea proiectelor europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul aflat pe locul al doilea pe lista UNPR Suceava pentru Consiliul Judeţean, Iulian Nadolu, a declarat că prioritatea viitorilor reprezentanţi ai acestui partid în deliberativul judeţean va fi eliminarea disfuncţionalităţilor în promovarea şi finalizarea proiectelor europene. Iulian Nadolu a ţinut să precizeze că experienţa pe care a acumulat-o în perioada 2006 -2016 în implementarea unor proiecte mari cu fonduri europene i-a dat posibilitatea să observe, pe parcursul derulării acestora, o serie de probleme care au dus la disfuncţionalităţi mari în finalizarea la termenele stabilite. De precizat că printre proiectele la implementarea cărora a contribuit Iulian Nadolu se numără reabilitarea reţelelor de apă în judeţul Suceava, în perioada 2006-2009, reabilitarea reţelelor de apă şi canal în municipiul Piatra Neamţ (2009), refacerea şi dezvoltarea infrastructurii pentru turism în parcul balnear Vatra Dornei (2009-2010) şi proiectarea, construcţia şi punerea în funcţiune a staţiei de sortare, inclusiv construirea facilităţilor auxiliare ale depozitului ecologic de la Moara – Suceava (2013-2016).

„Când vorbesc de probleme mă refer la proceduri greoaie de adjudecare a licitaţiilor, contestaţii nefondate făcute de participanţi, reluarea greoaie a procedurilor de licitaţie, întârzieri în demararea lucrărilor de către antreprenor, slaba pregătire tehnică a unor aşa-ziși specialiști ai firmelor de consultanţă, respectiv a reprezentanţilor unităţilor de implementare a acestor proiecte”, a spus Iulian Nadolu. Candidatul UNPR pentru Consiliul Judeţean Suceava a adăugat că o altă problemă majoră este acceptarea unor constructori care nu au capacitatea tehnică, financiară şi forţa de muncă calificată declarată la licitaţii, care să asigure în mod real implementarea proiectului.

„În marea majoritate a cazurilor, nu cel ce câștigă licitaţia execută fizic şi proiectul, majoritatea lucrărilor fiind realizate cu prestatori de servicii care au o calificare şi o experienţă îndoielnice, de aici rezultând lucrări neconforme, costuri suplimentare, pierdere de timp, iar în final toate acestea duc la nefinalizarea lucrărilor conform contractului”, a explicat Iulian Nadolu. Acesta consideră că prezenţa sa în Consiliul Judeţean Suceava va fi un câștig pentru viitoarele proiecte, prin experienţa pe care a acumulat-o pe parcursul celor 10 ani, astfel încât la sfârşitul perioadei 2014-2020 de implementare a noilor proiecte să nu mai existe problemele amintite anterior.

„Eu nu vreau să mă folosesc de mesaje populiste, însă consider că fiecare român poate decide direcţia în care se îndreaptă România în momentul în care îşi dă votul. În numele partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României, le transmit locuitorilor judeţului Suceava că îi vom reprezenta cu cinste, onoare şi profesionalism. Şi le mai transmit mesajul că de promis, le-au promis alţii destul, a sosit momentul schimbării”, a încheiat Iulian Nadolu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prioritatea UNPR în viitorul Consiliu Judeţean Suceava va fi eliminarea disfuncţionalităţilor în promovarea şi finalizarea proiectelor europene.
 Vizualizări articol: 1761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Prioritatea UNPR în viitorul Consiliu Judeţean Suceava va fi eliminarea disfuncţionalităţilor în promovarea şi finalizarea proiectelor europene1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei