Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2016 - Anul XXI, nr. 121 (6234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Sport în aer liber

Aparate de fitness moderne, puse la dispoziţia sucevenilor în Parcul Central şi în cartierul George Enescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de astăzi, sucevenii au la dispoziţie două noi locaţii unde pot face exerciţii fizice, în aer liber, utilizând o gamă diversificată de aparate de fitness, moderne, achiziţionate şi montate de municipalitate.

Cel mai mare spaţiu de practicare a sportului în natură a fost amenajat în Parcul Central al Sucevei, aproape de foişorul în care Fanfara Primăriei Suceava cântă la final de săptămână.

Stratul de covor elastic a fost turnat în cursul zilei de luni, încât, după perioada necesară de solidificare, de astăzi, accesul la aparatele de fitness este permis tuturor celor dornici să le testeze.

Un alt spaţiu de practicare a exerciţiilor fizice cu ajutorul unor aparate de sport moderne a fost amenajat în cartierul George Enescu, lângă spaţiul de joacă pentru copii de pe strada Luceafărului (în spate la Motovelo), ultimele lucrări, la stratul de protecţie cauciucat, fiind făcute în cursul zilei de ieri, încât, la 24 de ore de la turnare, va fi permis accesul publicului.

„Promovarea sportului şi încurajarea practicării diverselor activităţi sportive în rândul sucevenilor a fost şi este o prioritate a administraţiei locale, motiv pentru care am şi amenajat aceste patru locaţii de practicare a sportului în aer liber, în patru cartiere ale Sucevei. Continuăm să căutăm locaţii adecvate montării de echipamente de fitness şi în alte zone ale municipiului”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Echipamentele de practicare a sportului în aer liber şi-au făcut apariţia în Suceava anul trecut, în parcul Areni, în apropiere de Universitatea “Ştefan cel Mare”, şi în Parcul Copilului, din apropierea sensului giratoriu de la Orizont, în cartierul Burdujeni, în ambele locaţii aparaturile fiind căutate şi apreciate de suceveni de toate vârstele.

 

Studenţi şi profesori de la Facultatea de Educaţie Fizică, antrenori pentru cei care folosesc aparatele de fitness

Aparatele de fitness montate de municipalitatea suceveană în parcul Areni, pentru a încuraja practicarea sportului în aer liber, vor fi gestionate şi supravegheate de studenţi şi profesori ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Mai mult, aceştia vor instrui populaţia în privinţa utilizării corecte a acestor aparate şi a exerciţiilor care pot fi efectuate cu ajutorul lor, după cum a precizat primarul Ion Lungu, iniţiatorul proiectului de asociere cu USV, care va fi dezbătut mâine, în Consiliul Local Suceava.

„Pentru monitorizarea şi optimizarea practicării exerciţiilor fizice facem parteneriat cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, încât studenţii şi profesorii să ofere asistenţă şi îndrumare specializată opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână”, a precizat primarul Ion Lungu.

În baza acestei colaborări, municipalitatea va confecţiona şi amplasa la fiecare aparat panouri informative, cu explicaţii privind utilizarea acestora, inclusiv cu desene.

Contribuţia Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport constă în asigurarea asistenţei şi îndrumării specializate, câte opt ore pe zi, timp de cinci zile, precum şi de realizarea unui ghid şi a normelor de utilizare a echipamentelor de fitness, care să fie înmânate celor interesaţi sau afişate în locaţiile special amenajate în acest scop.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aparate de fitness moderne, puse la dispoziţia sucevenilor în Parcul Central şi în cartierul George Enescu.
 Vizualizări articol: 6585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Aparate de fitness moderne, puse la dispoziţia sucevenilor în Parcul Central şi în cartierul George Enescu3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ne bucuram trimis de
(25 mai 2016, 11:15:49
dar niste cai de acces (alei) catre aceste spatii nu au fost prevazute? Trebuie sa o luam de-a dreptul prin gazon si tufisuri ca la USV, sau trebuie sa ne teleportam ca sa le folosim? Daca ati inceput ceva, domnule primar, duceti treaba pana la capat si nu o lasati neterminata in dulcele stil bucovinean.
2.   Din pricina blocurilor dispar treptat miparcurile trimis de
(25 mai 2016, 14:48:51
Are o boala omul asta pe spatiile verzi. De cind l-am ales primar are ce are cu spatiile verzi. Distruge tot ce este verde, construind blocur. Blocuri inconfortabile, fara parcari, spatii verzi, locuri de joaca, etc.
Betoanele ii plac pentru ca sunt sursa grasa de parale.

Este fara educatie si nu vrea sa vada cum trebuie sa arate un oras.

La doi pasi de noi, uite cum arata Botosaniul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei